O meslek resmen karaborsaya düştü! 50 bin TL maaşa rağmen çalışan yok: Günlük yevmiye 2 bin TL

O meslek resmen karaborsaya düştü! 50 bin TL maaşa rağmen çalışan yok: Günlük yevmiye 2 bin TL

O meslek grubunda çalışan bulmak günden güne zorlaşıyor! 50 bin TL maaşa rağmen eleman bulunmuyor! Günlük yevmiye 2 bin TL'yi buluyor...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi sonrası, bölgede hızla başlayan konut inşaatları nedeniyle personel bulma sorununu artırdı.

GÜNLÜK YEVMİYE 2 BİN TL

20-30 bin lira maaşı var ama... O kentte inşaatlar durdurulmuştu yeniden başladı! Yeni sıkıntı gündemde - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Özellikle İzmir'in Torbalı ilçesinde kalifiye işçilere olan talep, günlük yevmiyelerin 2 bin TL'ye kadar ulaşmasına sebep oldu. Ancak bu yüksek talep karşısında özellikle sıva, demir, kalıp, boya ve inşaat ustaları gibi uzmanlık gerektiren alanlarda usta ve yardımcı eleman eksikliği yaşanıyor. Bu durum, inşaat sektöründeki projelerin zamanında tamamlanmasını ve maliyetlerin kontrol altında tutulmasını zorlaştırarak, sektördeki işverenleri olumsuz etkiliyor.

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İzmir'in en çok konut üreten ilçelerinden biri olan Torbalı'da da inşaat sektöründe çalışacak eleman bulma problemi yaşandığını belirtti. Kalıp, sıva, demir gibi beceri gerektiren mesleklerde eleman sıkıntısı yaşandığını dile getiren Olgun, gençlerin inşaat sektörüne ilgi göstermemesiyle bu sorunun daha da derinleştiğini ifade etti.

AYLIK 70 BİN TL'YE KADAR ÇIKIYOR

insaat-maas.jpg

Olgun ayrıca, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, inşaat sektöründe işçilik endeksinin yüzde 113,47 artış gösterdiğini ve işçilerin aylık maaşlarının ortalama 50 bin lirayı aştığını belirtti. Günlük olarak bin 500 ile 2 bin lira arasında değişen ücretlerin, mesailerle birlikte aylık 60-70 bin liraya kadar çıktığını aktardı. Bu durumun projelerin zamanında tamamlanmasını ve kalite standartlarını karşılamayı zorlaştırdığını vurgulayan Olgun, konut satışlarında yaşanan düşüşün de işçi bulma sorununu artırdığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN