O şehir resmen cehenneme girip çıktı! Gelmiş geçmiş en sıcak rekor…

O şehir resmen cehenneme girip çıktı! Gelmiş geçmiş en sıcak rekor…

2023 yılı felaketlerin yılı oldu. Yapılan son araştırmalar doğrultusunda son 125 yılın en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı belirtildi. Orada yaşayanlar hem Cehennemi yaşadılar hem de rekortmen oldular. İşte gelmiş geçmiş en sıcak şehir…

Tüm dünya sıcak hava dalgası ile adeta kasıp kavuruldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda son 125 yılın en sıcak mevsiminin yaşandığı bildirildi. 15 farklı bölgede yapılan ölçüm ile birlikte rekortmen şehir belli oldu. İşte gelmiş geçmiş en sıcak şehir…

REKORA İMZA ATTI


Japonya Meteoroloji Ajansı, son 125 yılın en sıcak yaz mevsimi diyerek duyurdu. Yapılan açıklamalar doğrultusunda Haziran ve Ağustos ayı dönemi içerisinde 15 farklı bölgede sıcaklık ölçümü yapıldığı bildirildi.


Yaz mevsimi ortalama sıcaklık sapmasının 1.76 santigrat dereceye kadar yükseldiği gözler önüne serildi. 16 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında yapılan ölçümler kapsamında ülke genelinde 915 noktanın 106'sında şimdiye kadarki en yüksek sıcaklık derecelerinin kaydedildiği ortaya çıktı.

japonya.jpg

1898'DEN BU YANA…


2023 yılı yaz dönemi kapsamında ortalama yaz mevsimi sıcaklığını kuzey, doğu ve batı Japonya'da oldukça yüksek seyrettiği kaydedildi. Ölçümler kapsamında Japonya'da yaz mevsiminin ortalama sıcaklığının 1898 yazından bu yana en yüksek derecede olduğu açıklandı.


Ağustos ayı başında ise kuzeydoğudaki Fukuşima’da sıcaklıkların 40 santigrat dereceye kadar yükseldiği belirtildi. Yapılan ölçümler doğrultusunda bu sıcaklığın 2023 yılında en yüksek ölçülen sıcaklık olduğu ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN