O şehirde ev fiyatları yükselmeden son çıkış! Türkiye’nin en güzel şehri oldu: Herkes ev bakmaya başladı bile…

O şehirde ev fiyatları yükselmeden son çıkış! Türkiye’nin en güzel şehri oldu: Herkes ev bakmaya başladı bile…

Türkiye doğudan batıya birçok güzelliği bünyesinde barındırıyor. Türkiye'nin en güzel şehri olarak işaret edildi. Herkes fiyatlar yükselmeden ev bakmaya başladı. İşte Türkiye'nin incisi…

Akdeniz Bölgesi'nin İncisi olarak bilinen Mersin, Türkiye'nin güneyde bulunan sahillerine ev sahipliği yapıyor. Antalya ve Adana'dan sonra bölgenin 3 büyük şehri olan Mersin Türkiye genelinde 11. sırada yer almaktadır. Antalya, Karaman, Niğde, Konya ve Adana'ya yakın olan Mersin doğal güzellikleri ile de herkesi büyülüyor.

MERSİN'DE NEREYE GİDİLİR?

Mersin'de yer alan tarihi ve doğal güzellikler herkesi büyüyor. Silifke Kız Kalesi, Cennet ve Cehennem Obrukları, Astım Mağarası, Göksu Nehri, Sertavul Geçidi, Tarsus Şelalesi, Paul Kuyusu, Eshab-ı Kehf, Makam Camii, Adam Kayaları, Cleopatra Geçidi’ni görmeden geçmeyin.

mersin.jpg

Geleneksel halk oyunları, çeşitli yemek kültürleri ve, kilim dokumacılığı gibi el sanatlarında gelişen Mersin, turizm açısından da oldukça popüler bir şehir olarak biliniyor. Akdeniz'in parlak İncisi her yıl binlerce turiste ağırlarken şehri keşfetmek ve unutulmaz anlar yaşamak için her noktasını gezmeye dikkat ediniz.

MERSİN'İN KÖYLERİ VE İLÇELERİ

Mersin'de yerleşim yerleri kıyılardan ziyade daha kenarlarında bulunuyor. Her ilçede birden fazla köy bulunurken Erdemli ilçesi aşiretlerin yaşadığı ve farklı kültürel etkileşimlerin görüldüğü bir bölge olarak bilinmektedir. Yoğurdu ile adından söz ettiren Silifke birbirinden farklı tatları birleştirirken kültürel açıdan birçok zenginliği de yerli ve yabancı turistlere sunuyor.

mersin-1.jpg

MERSİN'DE NE YENİR?

Gastronomi açısından oldukça zengin bir kültüre sahip olan Mersin denildiğinde akla ilk gelen lezzet tabii ki de tantuni oluyor. Bölgede meşhur sokak lezzetleri arasında yer alan tantuni ise havuç, Hindistan cevizi ve şekerin birleşimi ile elde edilen cezerye eşlik ediyor.

tantuni.jpg

Kendine özgü yapım tekniği ile dikkat çeken kerebiç, mersinlilerin sıklıkla tükettiği bir lezzet olarak biliniyor. Bol yeşillikle yapılan batırık ise bulgurun en lezzetli hali olarak bilinmektedir.

Mersin'e gidildiğinde tabii ki de sıkma yemeden dönmek olmaz. Kahvaltıların ve 5 çaylarının vazgeçilmez lezzeti Mersin sıkması damakları şenlendirirken Tarsus kebabını da unutmamak gerek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN