O 5 il sabah felakete uyanacak! Uyarılar art arda geldi: Belediyeler acil önlem alsın

O 5 il sabah felakete uyanacak! Uyarılar art arda geldi: Belediyeler acil önlem alsın

El Nino hava sisteminin Türkiye'yi etkisi altına almasıyla birlikte, yoğun yağışlar nedeniyle ülke genelinde sorunlar yaşanmaktadır. Haziran ayının ortasına gelinirken, 5 ilimiz için kırmızı alarm verilmiştir. Bu illerde beklenen sel felaketi için belediyelere önlem alma çağrısı yapılmıştır.

El Nino'nun etkisi her geçen gün artarken, sağanak yağışlar da hayatı olumsuz etkilemektedir. Bu sağanak yağışlar sonucunda meydana gelen sel felaketi maalesef vatandaşların hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Yağışların bir süre daha devam edeceği ve vatandaşların ne zaman rahatlayacakları konusunda belirsizlikler devam etmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak felaketi duyurmuştur. Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, yarın Ankara, Kırıkkale, Sivas, Yozgat ve Tokat illerinde yine kuvvetli yağışlar beklediğini ifade etmiş ve sel felaketine karşı belediyelerin acil önlem alması gerektiğini vurgulamıştır.

2.jpeg

Kerem Ökten, sosyal medya hesabından harita üzerinden paylaşım yaparak uyarıda bulundu.

ANKARA'DA BÜTÜN İZİNLER İPTAL

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da beklenen yağışlar için belediyenin hazırda beklediğini ve tüm personel izinlerinin kaldırıldığını duyurmuştur.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

9 HAZİRAN 2023 CUMA

1-001.webp

10 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ

2-001.webp

11 HAZİRAN 2023 PAZAR

3-001.webp

12 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ

4-001.webp

13 HAZİRAN 2023 SALI

5-001.webp

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN