O siyasi liderin oy kullanacağı okul şaşırttı! Her an karşınıza çıkabilir

O siyasi liderin oy kullanacağı okul şaşırttı! Her an karşınıza çıkabilir

Türkiye ilk kez cumhurbaşkanlığı yarışında ikinci tur için sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi liderlerin de hangi okul sandıklarında oy kullanacağı belli oldu. İşte, siyasi liderlerin oy kullanacağı iller ve okullar...

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi, 28 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştiriliyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iki adayın yarıştığı seçimde oylama, Türkiye genelinde 08.00-17.00 saatlerinde yapılıyor.

SİYASİ LİDERLER OYLARINI NEREDE KULLANIYOR?

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı da olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk turda olduğu gibi ikinci turda da İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oy verecek. Erdoğan, seçimi İstanbul'da takip ettikten sonra akşam saatlerinde Ankara'ya geçecek.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Ankara'da Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullanacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ankara'da Anıttepe İlkokulu'nda oy verecek.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Dr. Binnaz Ege-Dr. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi'nde oy kullanacak. Erbakan'ın 14 Mayıs 2023 günkü seçimde başka okulda oy kullanması, partilileri şaşırttı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde oyunu verecek.

İlk turda Recep Tayyip Erdoğan'ın rakibi olduktan sonra ikinci turda kendisini destekleyeceğini açıklayan Sinan Oğan, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde sandık başına gidecek.

HANGİ SİYASİLER HANGİ İLLERDE OY KULLANIYOR?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İstanbul'un Beylerbeyi semtindeki Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya geçerek seçimi takip edecek.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Bilkent Emlak Bankası Okulu'nda oy verecek.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Çankaya İlkokulu'nda sandık başına gidecek.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise İstanbul'un Eyüp ilçesinde yer alan Nejat Sabuncu İlkokulu'nda oyunu kullanacak.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da memleketi Afyonkarahisar'un merkez ilçesine bağlı Selçuklu İlkokulu'nda oy verecek.

Bu seçimde Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nı destekleme kararı alan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Ankara'daki TSK Mehmetçik Vakfı Hafize İhsan Payaza İlkokulu'nda oy verecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN