O trafik cezaları iptal ediliyor! Hemen ceza kağıdınızı kontrol edin: Bir dilekçeyle tüm paranızı geri alabilirsiniz

O trafik cezaları iptal ediliyor!  Hemen ceza kağıdınızı kontrol edin: Bir dilekçeyle tüm paranızı geri alabilirsiniz

Güvenli trafik için sürücülerin uyması gereken kurallar bulunuyor ve bu kapsamda kurallara uyulması için bazı trafik cezaları uygulanıyor. O trafik cezalarında ise yeni bir gelişme yaşandı. Hemen ceza kağıdınızı kontrol etmenizde fayda var. Tek bir dilekçeyle tüm paranızı geri alabilirsiniz.

Trafik cezaları, sürücülerin trafik kurallarına uymalarını sağlamak amacıyla kesiliyor. Bu sayede trafiğin daha güvenli olması amaçlanıyor. Lakin sürücülerin her kurala uyması için onlara gösterilen ibarelerinde doğru olması gerek. Aksi halde bu kurala uymamazlık olmuyor ve kesilen ceza için iptal talebi yapılabiliyor.

HAKLI SEBEBİ OLANLARIN CEZASI İPTAL EDİLİYOR

Kamu Son Haber’de yer alan habere göre, sürücülere kesilen bazı cezalar aykırı olabiliyor. Dolayısıyla sürücünün haklı bir sebebi olduğu takdirde dilekçe vererek trafik cezasının iptalini talep edebiliyor. Örneğin, sürücü yolda giderken etrafta hız sınırı yok lakin sınır aşıldığı için bir ceza ile karşı karşıya kalıyor. Bu ceza haksız yere kesildiği için cezayı iptal ettirebiliyor. Yani sürücüler “gizli radar” denilen durumlarda kesilen cezalarını iptal ettirebiliyor.

yeni-proje-1.jpg

ZARURİ BİR DURUMDA SÜRÜCÜ HAKLI

Tüm bunların yanı sıra zorunlu bir nedenden dolayı hız sınırını aşan ve cezaya takılan bir sürücü bu cezasını iptal ettirebiliyor. Eğer ki sürücünün geçerli ve zorunlu bir nedeni varsa geçiş üstünlüğü onda olduğu için cezaya itiraz hakkı bulunuyor.

yeni-proje-2.jpg

CEZALAR NASIL İPTAL ETTİRİLİYOR?

Eğer bir trafik cezanızın haksız yere kesildiğini düşünüyorsanız ilk olarak dilekçe yazmanız gerekiyor. Yaşanan olayı detayları ile dilekçede bahsettikten sonra herhangi bir sulh ceza hakimliğine dilekçeyi vererek ödediğiniz miktarın iadesi için talep oluşturabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN