O yaşta olanların belli bir kısmı faydalanacak! Emekli maaşında zam gelişmesi... Emekliye çifte zam!

O yaşta olanların belli bir kısmı faydalanacak! Emekli maaşında zam gelişmesi... Emekliye çifte zam!

Ülkemizin gündeminde yer alana emekli maaş zammında dair gelişmeler kaydedilmeye devam ediliyor. Emekli maaşlarına gelen zam ile birlikte seçim öncesi müjdeli haber verildi. 2023 yılının ocak ayında 5 bin 500 TL olarak açıklanan en düşük emekli maaşı 2 bin lira artış ile 7 bin 500 TL'ye yükseldi. Emekli maaş zammı ile birlikte o ödemeye de zam yapıldı. İşte tüm detaylar...

EMEKLİ MAAŞINDA ZAM GELİŞMESİ

Son zamanlarda sık sık gündemde yer alan emekli maaşı zammına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren maaş gelişmesi ile birlikte zam geldi. TBMM Genel Kurulu "ekonomi torbası" başlığı altında açıklanan yasa teklifini kabul etti.

Teklifte yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte zamlı emekli maaşları nisan ayı ile birlikte yatacak. Emekli maaşına yapılan zam ile 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselmesini sağlayan düzenlemenin nisan ayı ile birlikte geçerli olacağı belirtildi. Yapılan maaş düzenlemesinin yanı sıra emekli bayram ikramiyelerinde de değişiklik yapıldı.

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu tarafından kaleme alınan haber ile birlikte CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu tarafından sorulan soruya AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş maaşlara gelen zamdan 9 milyon emeklinin faydalanacağı bilgisini paylaştı.

0x0-emekli-zammi-2023-son-dakika-rakamlar-masada-ssk-ve-bag-kur-en-dusuk-emekli-maas-zammi-ne-kadar-olacak-1670855391804.jpg

ELİTAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

EYT düzenlemesinden faydalanan vatandaşların ise tam olarak hesaplanamadığını vurgulayan Elitaş'ın açıklamasında göre belli bir kısım 43 yaşındaki erkek ve 38 yaşındaki kadın EYT'li vatandaşlar bu düzenlemeden faydalanacağı belirtildi.

Şu an için sayı vermenin zor olduğunu belirten Elitaş, mart ayı ile birlikte emekliliği kabul edilenlere maaşları daha sonra bağlansa da 2 bayram ikramiyesinden de faydalanabileceği bilgisi paylaşıldı.

1793252-2-1500104756wr2ur.jpg

EMEKLİYE ÇİFTE ZAM

Emeklilere yapılan en düşük maaş zammı ile birlikte uzun zamandır gündemde yer alan bayram ikramiyelerinde de güncelleme yapıldı. Emekli vatandaşlara Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı olmak üzere yılda 2 kere verilen ödemede zam yapıldı.

Bayram ikramiyesi daha öncesinde 1.100 TL iken gelen güncelleme ile birlikte 2 bin liraya yükseldi. AK Parti Meclis Grubu tarafından yapılan etki analizi ile birlikte 15 milyon 600 bin emekli vatandaşın yıllık maaliyeti 24,9 milyar TL olarak duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN