Öğretmenlerin beklediği haber: MEB Kasım ara tatili seminerlerini online yaptı, ancak Nisan için uyarı geldi

Öğretmenlerin beklediği haber: MEB Kasım ara tatili seminerlerini online yaptı, ancak Nisan için uyarı geldi

Öğretmenlerin beklediği haber geldi. Okullar ara tatil için gün sayarken, MEB Kasım ara tatili seminerlerini online yaptı. Öğretmenlerin talebi üzerine alınan karar ne yazık ki Nisan ayındaki seminerler için geçerli olmayacak.

ESMAGÜL KOÇAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin ara tatilde gerçekleştirecekleri mesleki gelişim seminerlerini bu yıl dijital ortama taşıma kararı aldı. 10-14 Kasım 2025 tarihlerinde düzenlenecek seminerler, tamamen çevrimiçi (online) olarak yapılacak.

ÖĞRETMENLERİN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA ONLİNE KARARI ALINDI

MEB açıklamasında, öğretmenlerden gelen talep doğrultusunda bu kararın alındığı belirtildi. Online seminer kararıyla birlikte öğretmenlere zaman tasarrufu ve erişim kolaylığı sağlanması amaçlanıyor.

Yeni uygulamayla birlikte öğretmenler, seminer haftasında bulundukları konumdan çevrim içi takip edebilecek.

ogretmenlere-online-seminer-1.jpg

SEMİNER PROGRAMININ DETAYLARI

Bakanlığın planlamasına göre seminer programının detayları şöyle:

  • Tarih Aralığı: 10-14 Kasım 2025 (Pazartesi-Cuma)
  • Format: Tamamen çevrim içi, EBA (Eğitim Bilişim Ağı) ve benzeri platformlardan erişim sağlanacak
  • Kapsam: Genel müdürlerin çevrim içi sunumları, teknik eğitim oturumları ve okul bazlı değerlendirmeler
  • Katılım Şartı: Öğretmenlerin sunumları aktif olarak takip etmeleri ve not almaları istenecek.

Seminerlerde, özellikle güncellenen müfredatın değerlendirilmesi, ortak sınav hazırlıkları ve öğretim tekniklerindeki yeniliklerin paylaşılması gibi başlıklar öne çıkacak.

ogretmenlere-online-seminer-2.jpg

NİSAN AYINDAKİ ÇALIŞMALAR YÜZ YÜZE GERÇEKLEŞECEK

Kasım ayındaki seminerler için dijital kararı alınsa da, MEB Nisan 2026 ara tatilindeki çalışmaların zorunlu olarak yüz yüze gerçekleştirileceğini anımsattı. Yetkililer, yüz yüze uygulamasının eğitim sürecinde sürekliliği sağlamak ve okul içi koordinasyonu güçlendirmek için gerekli olduğunu belirtti.

MEB’in aldığı dijital seminer kararının temel amacı eğitimde kalitenin artırılması ve öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin güncel tutulması. Bunun yanı sıra, dijital seminerlerin, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden sürdürülebilir mesleki gelişim modeline katkıda bulunması da öngörülüyor.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN