Karaciğer kanseri nedeniyle bir süre kemoterapi gören Levent Kırca, 2015 yılında hayatını kaybetmişti. Oya Başar ile Kırca, 1985’te evlenmiş, 2000’de boşanmış, 2001’de yeniden bir araya gelmiş ve 2005’te yollarını ayırmıştı.
Başar, Kırca’nın hastalık döneminde tedaviye mesafeli yaklaştığını belirtti. “Çocuklarımız Umut ve Ayşe onun yanındaydı, ben de takip ediyordum. Ancak o dönemde hayatında biri vardı, bu yüzden her şeye müdahil olamıyordum. Yine de arada arayıp, ‘Leventçiğim, ben bu hastalığı atlattım, seni de doktor doktor gezdirmiştim’ diye konuşurdum” dedi.
“ÖLÜMÜ KABULLENMİŞTİ”
Levent Kırca’nın tedaviyi bilinçli olarak reddettiğini söyleyen Başar, süreci şu sözlerle anlattı:
“Oğlum sürekli yanındaydı ama Levent hiçbir yönlendirmeyi kabul etmedi. Ne hastaneye yatmak istedi ne de önerilen doktora gitti. ‘Ben böyle ölmek istiyorum’ dedi. Ölümü açıkça kabullenmişti.”
Başar, ölüm haberini aldığı geceyi de paylaşarak, “Saat iki beşi geçiyordu, telefon çaldı. O saatte gelen bir telefonun ne anlama geldiğini biliyorsunuz. Oğlum aradı ve ‘Anne, babamı kaybettik’ dedi. Hayatta kader diye bir şey var ama bazen biraz direnmek de gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Levent Kırca’nın yaşadığı hayal kırıklıklarının ruh halini derinden etkilediğini belirten Başar, “Benden ayrıldıktan sonra birçok şeye çok üzülmüştü. Ben onun hayatında bir dengeydim. Zirvede alkışlanmak ve sonra o başarıyı kaybetmek insanı çok sarsıyor. Bunun onu yıprattığını düşünüyorum” dedi.
Oya Başar, sözlerini, “Biz elimizden geleni yaptık ama o yardım istemedi. Ne doktora gitti ne hastaneye. Yine de onu her zaman çok sevdim” diyerek tamamladı.
