Öğretmenliği bırakıp bu ise başladı, şimdi paraya para demiyor! Sadece 3.500 TL sermayeyle patron oldu

Öğretmenliği bırakıp bu ise başladı, şimdi paraya para demiyor! Sadece 3.500 TL sermayeyle patron oldu

Öğretmenliği bıraktı bu işe başladı. Kendisinden sonra onlarca kişiye iş kapısı açtı! Şimdi paraya para demiyor! Sadece 3.500 TL sermayeyle patron oldu! Şimdi sığdıramıyor, tam bir başarı hikayesi yazdı...

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde yaşayan Kasım Mesutoğlu, öğretmenlik kariyerini bırakarak devlet desteğiyle tavşan üretimine başladı ve 5 yıl içinde büyük bir başarı hikayesi yazdı. Mesutoğlu, başlangıçta sadece 10 tavşanla girdiği bu işte, bugün 78 kişinin daha tavşan üretim merkezi açmasına öncülük etti.

HOBİ OLARAK BAŞLADI, EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Devlet desteğiyle 10 tavşan aldı, 78 ayrı tavşan üretim merkezi açılmasına sağladı

Kasım Mesutoğlu, 40 yaşında özel bir okulda Fen Bilimleri öğretmenliği yaparken, hobi olarak başladığı tavşan yetiştiriciliğini profesyonel bir işe dönüştürdü. 5 yıl önce 3 bin 500 TL sermaye ile 10 tavşan alarak bu işe adım atan Mesutoğlu, bugün binlerce tavşan üretimi gerçekleştiriyor. Tavşan sevgisini ekonomiye kazandıran Mesutoğlu, şu an 4 bin anaç tavşana sahip ve çiftliğine sığmayan tavşanlar nedeniyle birçok kişiyi de bu sektöre kazandırdı.

10 TAVŞANDAN 4 BİN ANAÇ TAVŞANA

Mesutoğlu, “10 tavşan ile başladım. Şu an 4 bin anaç tavşanımız oldu. Şu an Çiftliğimize tavşanlar sığmayınca birçok başka kişilere de bu işi göstererek alım garantisi yaptık ve başka üreticileri de bu sektöre girmiş oldu. Şu an 78 üretimcimiz tavşan üretim çiftliği kurdu ve bize satıyorlar. Getirisi çok yüksek olan bir hayvancılık bakımı. Dünyada en az tüketen en çok kilo alan kara canlısı tavşan. Kilo önemli tavşanlarda. Özellikle ülkemize gelen turistler otellerde yoğun tavşan etine rağbet gösteriyor. Turizm bölgelerinde alakart restoranlara özellikle yoğun bir talep ile satış oluyor” dedi.

Mesutoğlu'nun girişimi sadece üretimle sınırlı kalmadı, aynı zamanda istihdama da büyük katkı sağladı. 78 kişinin tavşan üretimine başlamasıyla birlikte yüzlerce kişi istihdam edildiğini belirterek "Pastane sektöründen daha fazla getiri elde ediyorum. Tavşanda hem stres atıyoruz hem de para kazanıyoruz. 700 bin Tl gibi bir masrafım oldu 3 kesimde anaparamı 9 ayda çıkarmış oldum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN