Öğretmenlikte yeni dönem başlıyor! Katılan öğretmene anında 23 bin lira: Akademide eğitim görecekler

Öğretmenlikte yeni dönem başlıyor! Katılan öğretmene anında 23 bin lira: Akademide eğitim görecekler

Yeni yıl ile birlikte birçok eğitim süreçlerinde değişikliğe gidilmeye başlandı. Özellikle öğretmenlere yönelik çalışmalar AK Parti cephesinde yapılmaya devam ederken sıcak bir gelişme yaşandı. Öğretmenlikte yeni dönem başlıyor! Katılan öğretmene anında 23 bin lira verilecek. Hem akademide eğitim görecekler hem de para kazanacaklar. İşte detaylar haberimizde...

Yerel seçimlerin bitmesinin ardından AK Parti'de hasar tespit çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda bakanlar AK Parti MKYK'da geçmiş dönem ve yeni döneme ilişkin sırayla sunum yapıyorlar. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı sunumun ardından bir bilgilendirme de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapıldı. Tekin'in AK Parti MKYK'da yaptığı sunum, öğretmenlik mesleğine yepyeni bir soluk getiriyor. Artık öğretmen adayları, mesleğe adım atmadan önce Milli Eğitim Akademisi'nde bir yıl sürecek kapsamlı bir eğitimden geçecekler. Bu eğitim boyunca sadece mesleki bilgi değil, aynı zamanda dil, tarih ve kültür konularında da donanımlı hale gelecekler.

AKADEMİYE GİRİŞ VE DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Akademiye giriş, KPSS puanı ve öğretmenliğe atama başarı puanıyla belirlenecek. Eğitim süresince adaylar hem yazılı sınavlarla hem de uygulama okullarında danışman öğretmenler ve akademi personeli tarafından değerlendirilecek. Bu titiz değerlendirme süreci, öğretmen adaylarının mesleğe en iyi şekilde hazırlanmasını sağlayacak.

yeni-proje-2024-05-25t093519-448.jpg

ÖĞRETMEN ADAYLARINA 23 BİN TL MAAŞ DESTEĞİ

Akademi eğitimi boyunca öğretmen adaylarına yaklaşık 23 bin TL aylık ödeme yapılacak olması, maddi kaygıları ortadan kaldırarak eğitime odaklanmalarını sağlayacak. Bu destek, öğretmenlik mesleğine duyulan ilgiyi artıracağı gibi, nitelikli öğretmenlerin yetişmesine de katkı sağlayacak.

yeni-proje-2024-05-25t093454-884.jpg

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNDE ETİK DEĞERLER ÖN PLANDA

Yeni dönemde öğretmenlik mesleği, etik değerlere daha da önem verecek. Uyuşturucu, müstehcenlik gibi suçlardan hüküm giyenler öğretmen olamayacak, görevde olanların ise mesleklerine son verilecek. Bu sayede öğretmenlik mesleğinin saygınlığı korunacak ve öğrencilere daha güvenli bir eğitim ortamı sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN