Oktay'dan Kıbrıs açıklaması: İki devletli çözümü savunacağız

Oktay'dan Kıbrıs açıklaması: İki devletli çözümü savunacağız

Cenevre'de gerçekleşen gayri resmi Kıbrıs konulu konferans hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Rum kesiminin çözümsüzlükten yana tutumundan ve imkânsızı diretmekten vazgeçmediğini belirterek eşitliğe dayalı iki devletli çözümü savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) öncülüğünde, Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla Cenevre'de gerçekleşen 5+1 formatındaki gayri resmi Kıbrıs konulu konferans bugün sona erdi. Konferansta ortak zemin bulunamadığı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cenevre'de, Rum kesimi çözümsüzlükten yana tutumundan ve imkansızı diretmekten vazgeçmiş değil" dedi. Oktay, "İki devletli çözümü her alanda savunmaya devam edeceğiz" ifadesinde bulundu.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cenevre’de, Rum kesimi çözümsüzlükten yana tutumundan ve imkânsızı diretmekten vazgeçmiş değil.
Tüketilmiş çabalara ve tek taraflı yaklaşımlara karşı; tüm bölge için barış ve istikrar anlamına gelecek egemen eşitliğe dayalı iki devletli çözümü her alanda savunmaya devam edeceğiz.

#KKTC'nin bağımsızlığı ve egemenliği konusunda taviz vermeyecek, haklı mücadelesinde KKTC devleti ve Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza olmayı sürdüreceğiz."

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN