Okul alışverişinde bunu yapan veliler bin pişman! Sakın bu hataya düşmeyin! Mutlaka olmalı...

Okul alışverişinde bunu yapan veliler bin pişman!  Sakın bu hataya düşmeyin! Mutlaka olmalı...

Yeni eğitim- öğretim yılının yaklaşmasıyla okul alışverişine başlayan veliler dikkat! O detayı atlayan veliler pişman oluyor. Sakın bu hataya düşmeyin! Çocuğunuzun geleceği için uyarı verildi. Aldığınız ürünler mutlaka...

Yeni eğitim- öğretim yılının yaklaşmasıyla veliler okul alışverişlerine başladılar. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, aşıveriş yapan velilere kaliteli ürünlerin tercihi konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

OKUL ALIŞVERİŞİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

int-1662293090.jpg

TSE Başkanı Şahin, velilere okul alışverişlerinde dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı. Ürünlerin ambalajlı ve standartlara uygun olmasının önemine dikkat çeken Şahin, üreticisi belirsiz ürünlerden kaçınılması gerektiğini belirtti. Alınacak ürünlerin üzerinde etiket bulunması ve üretici firmanın iletişim bilgilerinin yer alması gerektiğine de vurgu yaptı.

“CE” İŞARETİNE DİKKAT!

thumbs-b-c-0a1522ebfe4e9fe1aa50e3b577e18401.jpg

CE işaretine de dikkat çeken Şahin, "Bu işaret, ürünün Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun olarak üretim yapıldığını gösteren ve AB ülkelerinde serbest dolaşımını sağlayabilmek adına ürünlerde bulunması zorunlu olan işarettir. Bu işaret, üzerine iliştirildiği ürünün insan, hayvan ve çevre sağlığı açısından sağlıklı ve güvenilir olduğunu gösterir. CE işaretiyle ürünlerin öngörülen güvenlik şartlarına, performans ve kalite kriterlerine uygunluğunu da belgeleyen TSE markasına dikkat edilmelidir." dedi.

UZUN VADEDE NÖROLOJİK HASTALIKLARA YOL AÇIYOR

1200x675.jpg

Şahin, bir ürünün içerdiği potansiyel sağlık risklerinin sadece yetkin laboratuvarlarda yapılan testlerle belirlenebileceğini vurgulayarak "Ambalajlı ve standartlara uygun ürünler tercih edilmeli. Ürünler bazında dikkat edilmesi gereken analizler incelendiğinde kurşun kalem ve boya kalemlerinde kurşun, kadmiyum, arsenik, krom gibi toksik ağır metallerin analizlerinin yapılmış olması gerekliliği öne çıkmaktadır. Aksi takdirde ağır metallerin çocuklarda uzun vadede birikimi nörolojik hastalıklara yol açabilmektedir." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN