Okul servisinin kaçırıldığı anın görüntüleri ortaya çıktı: Korkmayın, araç lazım

İstanbul'da içinde 10 öğrenci ve bir hostesin bulunduğu okul servisinin kaçırıldığı ana ilişkin araç kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde servisi kaçıran Tolga N.'nin şoför koltuğuna oturarak hızla ilerlediği ve korku içinde bağıran çocuklara "Korkmayın, araç lazım. Sakin olun, sizi bırakacağım." dediği anlar yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'ne girmek isterken yakalanarak tutuklanan şahsın "Buraya gelmek için okul servisi kaçırdım." dediği öğrenildi.

Kadıköy'de Zühtüpaşa Mahallesi, Özalp Sokak'ta meydana gelen akılalmaz olayda, Tuzla'da bulunan özel bir okula ait servis aracı kaçırıldı. Yaya olarak araca yaklaşıp lastiklerde sorun olduğunu söyleyerek şoförü araçtan indiren ve ardından araca binerek hızla ilerleyen şahıs, servistekilere dehşeti yaşattı.

Şüpheli bir süre sonra serviste bulunan 10 öğrenci ve hostesi "Sizinle bir işim yok. Bana araba lazım." diyerek araçtan indirdi.

1-010.jpg

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Kaçırılan okul servisi Pendik'in Dumlupınar Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu. Polis ekipleri kısa süre içerisinde şüphelinin 34 yaşında Tolga N. isimli bir şahıs olduğunu tespit etti.

Şüphelinin daha önce 'mala zarar vermek', 'açıktan hırsızlık', 'iş yerinden hırsızlık', 'otodan hırsızlık' ve uyuşturucu madde bulundurmak gibi 13 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

2-003.jpg

CUHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NE GİRMEK İSTERKEN YAKALANDI

Yapılan çalışmalarda şüphelinin gasp ettiği servis aracını terk ettikten sonra dolmuşla Marmaray'a gittiği oradan Gebze'ye geçtiği öğrenildi. Kocaeli'ne geçtiği tespit edilen şüphelinin burada bir arkadaşının yanına giderek borç para aldığı saptandı. Şüpheli Tolga N.'nin daha sonra otobüs bileti alarak Ankara'ya ulaştığı ortaya çıktı. Şüphelinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'den içeri girmek istediği, Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından durdurduğu öğrenildi.

'BURAYA GELMEK İÇİN OKUL SERVİSİ KAÇIRDIM'

"Ben buraya gelmek için okul servisi kaçırdım." dediği belirlenen şüpheli, İstanbul'da servis kaçırdığı iddiasıyla aranan şahıs olduğunun tespit edilmesi üzerine gözaltına alındı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli, dün Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

3-002.jpg

PANİK ANLARI KAMERADA

Öte yandan, kaçırılan servis minibüsünün içindeki araç kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, şüphelinin şoför koltuğuna oturarak minibüsle hızla ilerlediği görülüyor.

4-002.jpg

Servisteki öğrencilerin korku ve panik içinde bağrışmaları duyulurken, şüphelinin ""Korkmayın, araç lazım. Sakin olun, sizi bırakacağım." dediği duyuluyor.