Okul tatil programı resmen açıklandı! Bu habere çocuklar çok sevinecek bazı veliler ise üzülecek

Okul tatil programı resmen açıklandı! Bu habere çocuklar çok sevinecek bazı veliler ise üzülecek

2022-2023 eğitim-öğretim yılının bitimine az bir süre kalmasıyla birlikte, tatil günleri en çok merak edilen konular arasına girdi. Tatil günlerinin en çok merak edilenlerinin başında gelen ise sömestr tatili ve 29 Mayıs'ta tatil olup olmayacağı. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı tatil takvimini açıkladı. Bu gelişmeye göre, çocuklar oldukça mutlu bir şekilde yeni yıla girerken, tatil haberi çalışan bazı velileri ise çocuklarını bırakabileceği yer telaşı sardı. Detaylar haberimizde...

Okulların kapanmasına sayılı günler kala hem veliler hem de öğrenciler dönem sonu ve 29 Mayıs tatilini sorgulamaya başladı. Eylül ayında başlayan birinci dönem ve şubat ayında başlayan ikinci dönemle birlikte karne heyecanı geldi çattı. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 takvimini yayınladı. Okullarda tatil tarihleri belli oldu, veliler buna çok üzelecek. Peki, yarıyıl tatili ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, okulların kapanış tarihini ve cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle tatil edilecek günleri duyurdu. Bakan Özer'e göre, okulların kapanış tarihi 16 Haziran olarak belirlendi. 29 Mayıs tatili, çalışan anne ve babaları çocukları bırakacak yer telaşına itti.

Buna ek olarak, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu olan 28 Haziran'ın ertesi günü olan 29 Haziran'da tüm Türkiye genelinde okullar tatil edilecek. İlk turun ardından ertesi gün olan 15 Mayıs'ta da okullar tatil edilmişti.

ÖĞRENCİLER ŞİMDİDEN PLAN YAPMAYA BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanı'nın bu açıklamaları, seçimlerin ve tatil günlerinin planlanması açısından önemli bir bilgi niteliği taşımaktadır. Öğrenciler, veliler ve eğitim camiası bu tarihleri dikkate alarak planlamalarını yapabilecekler.

Öte yandan, bu bilgiler resmi açıklama niteliği taşımaktadır ve okulların tatil edileceği tarihlerde herhangi bir değişiklik olması durumunda yetkililer tarafından gerekli duyurular yapılacaktır.

Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yaptığı açıklamaya göre, okulların 16 Haziran tarihinde kapanacağı ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu olan 28 Haziran'ın ertesi günü olan 29 Mayıs'ta okulların tüm Türkiye'de tatil edileceği bilgisi kamuoyuna duyurulmuştur. Veliler ve öğrenciler, bu tarihleri dikkate alarak planlamalarını yapabilirler. Resmi açıklamaların takip edilmesi ise önemlidir, çünkü tarihlerde herhangi bir değişiklik olması durumunda yetkililer tarafından duyuru yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN