Okula giden öğrencilere duyuruldu! MEB'den flaş karar çıktı: Yeniden tatil edildi!

Okula giden öğrencilere duyuruldu! MEB'den flaş karar çıktı: Yeniden tatil edildi!

Son dakika haberi... Okula giden öğrenciler dikkat! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) son dakika duyurusu geldi. Öğrenci ve veliler için yeni bir duyuru yapıldı. O illerde okullar yeniden tatil edildi. Öğrenciler bu haberle bayram edecek. İl il belli oldu. Peki hangi illerde okullar tatil edildi? Ramazan bayramı tatili kaç gün olacak? İşte 2023 MEB tatil takvimi...

Milyonlarca öğrenci okullar ile ilgili yapılan son dakika duyurularını yakından takip ediyor. Mart ayında kar yağışından dolayı bazı illerde okullar tatil edilirken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) flaş bir karar duyuruldu. O illerde okular yeniden tatil edildi. Öğrenciler bu habere sevincek veliler üzülecek. İki tatil bir araya getirildi. Peki Ara tatil ne zaman, 9 gün mü olacak? İşte MEB'den yapılan flaş duyuru ve tatil günleri...

hgghghgh-6.jpg

Mart ayında etkili olan kar yağışlarından dolayı birçok şehirde okullar tatil edilmişti. Bu süreçte yeni bir tatil haberi daha geldi. Son dakika bilgisine göre öğrenciler ve veliler için önemli bir duyuru yapıldı. Bazı şehirlerde okullar tatil edildi.

SON DAKİKA: O İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Son dakika açıklamasına göre, Muş ilimizde olumsuz hava koşulları sebebi ile il genelinde okullar bugün tatil edildiği belirtilerek Ordu’da da yoğun kar yağışı sebebi ile 3 ilçenin tamamında 1 ilçede 9 okulda eğitime ara verileceği belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada elverişsiz hava koşulları ve kar yönünden meteorolojik uyarıların yapıldığı belirtilerek fırtına yüzünden bazı çatılarda meydana gelen hasarların henüz elverişli hale getirilemediği belirtildi.

hgghgh-22.jpg

VELİLER ÜZÜLECEK ÖĞRENCİLER BAYRAM EDECEK


Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Elverişsiz hava şartları; yoğun kar yönünde meteorolojik uyarı ve bazı çatılarda meydana gelen hasarın henüz giderilmediği değerlendirildiğinde herhangi bir riskli durumun önüne geçmek için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 31 Mart 2023 Cuma (bugün) il genelinde eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür"

fggfgfgf-28.jpg

MEB 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

12 Eylül 2023 Okullarda birinci dönem başladı.

14-18 Kasım birinci ara tatil uygulandı.

23 Ocak-20 Şubat yarıyıl tatili yapıldı. (Deprem sonrası güncellendi)

17-20 Nisan Okullarda ikinci ara tatil yapılacak.

2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran’da sona erecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN