Okula öğrenciler güle oynaya derse giriyor! Öğrenciler hiç bu kadar eğlenmemişti

Okula öğrenciler güle oynaya derse giriyor! Öğrenciler hiç bu kadar eğlenmemişti

Kayseri'de bulunan bu okulda öğrenciler, derslerine güle oynaya giriyor! Öğretmenleri eşliğinde eğlenceli vakit geçiriyorlar! Öğrenciler hiç bu kadar eğlenerek derse girmemişti...

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bulunan Osman Zeki Yücesan İlkokulu'nda, öğrencilerin güne neşeli ve dinç bir şekilde başlaması için başlatılan "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" projesi kapsamında ilginç bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen bu proje ile öğrenciler, derslere daha sağlıklı ve enerjik bir şekilde girmek için kültür fizik hareketleri yapıyor.

Sınıf öğretmeni Şule Yüksel liderliğinde gerçekleştirilen etkinliklerde, öğrenciler öncelikle yöresel türküler eşliğinde hareket ediyorlar. Yüksel, bu etkinliklerin öğrencilerin dikkatini çekmek ve motivasyonunu artırmak amacıyla düzenlendiğini belirtiyor. Özellikle sabah okul girişlerinde yapılan bu kısa ama etkili kültür fizik etkinlikleri, öğrencilerin gününü neşeli bir şekilde başlamalarını sağlıyor.

ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONU ARTIYOR

okul-1.jpg

Öğretmen Şule Yüksel, etkinlikler hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Bu yaptığımız çalışma Milli Eğitim Bakanlığımızın temel eğitim kurumlarında çocuklarımızın ders öncesinde daha sağlıklı yaşam becerileri kazanmaları amacıyla planlanmış olan kültür fizik etkinliği. Bizde okulumuz olarak öğretmenler kurulu kararımızla bu etkinliği hayata geçirme kararı aldık ve komisyon oluşturduk. Bu komisyonda benimle birlikte öğretmen arkadaşlarımız her gün düzenli olarak sabah okul girişlerinde, hava şartları soğuk olursa diğer derslerde veya öğle arasında 3-5 dakikalık bir kültür fizik etkinliği yapıyoruz. Ben de çocuklarımızın dikkatini çekmek ve motivasyonunu artırmak amacıyla bu etkinliği müzikle birlikte uyguluyorum. Yöresel müziklerimizi kullanmaya özen gösteriyorum. Çocuklarımızın da bu istikamette bilgi edinmelerini, okulu sevmelerini, heyecan dolu bir şekilde derslere girmelerini sağlamak için yapıyoruz"

okul-2.jpg

Öğrenciler de etkinliklerden oldukça memnun. 2. sınıf öğrencisi Semiha, derslerini daha iyi anladığını ve daha neşeli olduğunu belirtirken, Binnur Naz Demirkıran da öğretmenlerinin düzenlediği etkinliklerin kendilerini çok eğlendirdiğini ve derslerinin daha verimli geçtiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN