Okula telefonla gitmek yasak mı, telefon getirmek yasa dışı mı? Okulda telefon yakalatmanın cezaları

Okula telefonla gitmek yasak mı, telefon getirmek yasa dışı mı? Okulda telefon yakalatmanın cezaları

Okula telefonla gitmek yasak mı, telefon getirmek yasa dışı mı? Okulda telefon yakalatmanın cezaları nelerdir? Soruları merak içerisinde araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konu hakkında verilen kararlar merak konusu oldu. Detaylar haberimizde...

Okul hayatı herkesin bildiği gibi ilim ve hikmet öğrenme yeridir. Ancak, farklı koşullar nedeniyle öğrenciler telefonlarını okula getirirler. Okul yönetim kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı okula cep telefonu getirilmesini yasaklıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “bilişim araçları” olarak adlandırılan cihazların okullarda kullanılması yasaktır. Telefon sesi alır ve görüntü çeker, bilgisayar, internet, mp3 cihazı ve türevleri okullarda kesinlikle yasaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin haklarının korunması, videoların izinsiz alınması, insanları küçük düşürecek eylemler gibi ihtiyati tedbirler nedeniyle okullarda telefon kullanımını yasakladı.

Okula Cep Telefonu Getirmek Yasa Dışı Mı?

Okula telefon getirmek yasak mı? sorusunu ailelere ve öğrencilere açık bir şekilde ifade edilecekse yasaktır. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı bilgilendirme aracı olarak nitelendirdiği her türlü aracı yasaklamıştır. Sonuç olarak, öğrenciler kınama, uzaklaştırma veya okuldan atılma ile cezalandırılırken velilerde parayla cezalandırılır.

Ayrıca okulda cep telefonu bulunduran öğrenci velileri de cezalandırılıyor. Bu kapsamda İhlal Kanunu'nun ilgili hükmüne göre 320 lira para cezası ödeniyor. Sebebi; Öğrenciye telefonu verecek kişinin aile olduğu ve çocuğun telefonu kendisinin alamayacağı örnek olarak gösterilmiştir.

Okulda Telefonu Kaptırmanın Cezası Nedir?

Okulda telefonu kapmanın cezaları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sıkı bir şekilde düzenlenmiştir. Alınan kararların ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda hassas olmadığı anlaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın Cep Telefonu Ödül ve Disiplin Yönetmeliği'ne ilişkin 12 maddesi uyarınca;

• Öğrenci bilişim araçlarını kullanarak öğretmenin izinsiz konuşmasını ya da videosunu çekmek, eğitim-öğretim hayatını telefon nedeniyle kötü kullanmak nedeniyle: kınama cezası verilecektir. (Madde 18)

• Bilişim araçlarını kullanarak öğretmenleri, okul yöneticilerini izinsiz video kayıt altına almak ve telefon ile rahatsız edici davranışlarda bulunmak nedeniyle: okuldan kısa süreli uzaklaştırma verilecektir. (Madde 8)

• Öğretmen, idareci, okul idarecileri ve diğer öğrencilerin bilgisayar araçlarını uygun görmemeleri nedeniyle: tasdikname ile uzaklaştırma cezası verilir.

• Bilişim araçlarıyla aynı nedenle okul yöneticilerini, öğretmenleri ve diğer öğrencileri rahatsız etmek nedeniyle: Örgün eğitim hayatı sona erdirme cezası verilir.

Cep telefonlarının okula girmesine izin verilmiyor ve cezalar ağır. Bir telefon görüşmesi yaptığınızda, okul yöneticisi tarafından azarlanabilir veya doğrudan sertifika ile okuldan atılabilirsiniz. Okul hayatınızın sonu bile telefona atfedilebilir. Bu doğrultuda okul yönetiminin size vereceği disiplin cezasının sonuçları belli olacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN