Okullarda PCR testi yapılacak mı?

Okullarda PCR testi yapılacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu sonrası açıklama yaptı. Okullarda yapılacak tarama testlerinin kesinlikle velilerden onay almadan yapılmayacağını vurgulayan Koca, 'izin verildiği takdirde sadece boğazdan alınarak test yapılacak' dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantının gündeminde, okullarda PCR taraması ve artan vaka sayıları vardı. Toplantının ardından Bakan Koca açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, velinin onayı olmadan öğrencilere PCR testi yapılmayacağını bildirerek, "Okullarımızda öğrencilerimize tarama amaçlı yapılacak testlerde velilerimizin izni olmadan hiçbir işlem tesis edilmeyecektir. Velilerimiz onam formunda öğrenciden test için numune alınmasına izin vermeleri halinde sadece boğazdan örnek alınarak tarama işlemi yapılacaktır. En kutsal emanet olan bedenimize kişinin ya da velisinin rızası dışında hiçbir işlem tesis edilmesi mümkün değildir. Konu salgın hastalık bile olsa bu böyledir" dedi.

AŞI HARİTASI YENİLENECEK

Aşı programımız plana uygun ve başarıyla sürmektedir. Sizlerle her gün paylaştığımız birinci doz aşılanma oranlarının olduğu haritayı güncelliyoruz. Pazartesi gününden itibaren iki doz aşılama oranını gösteren illeri paylaşan bir harita yayınlayacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN