Ömer Çelik: Cumhur İttifakı olarak deprem bölgesindeyiz

Ömer Çelik: Cumhur İttifakı olarak deprem bölgesindeyiz

AK Parti Sözcüsü Çelik, deprem felaketinin ardından Adana'da açıklamalarda bulundu. Çelik, "Cumhur İttifakı olarak herkesin sahada olduğunu belirten Çelik, "Hem AK Parti Genel Merkezi hem Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, MYK ve MKYK üyeleri, milletvekillerimizi ilgili bölgelere gönderdik. Hepimiz bu çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Cumhur İttifakı'nın teşkilatları sahadadır." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin Adana'da konuştu. Çelik, Cumhur İttifakı olarak deprem bölgesinde olduklarını belirtti.

Çelik, bütün uzman ekiplerin büyük bir hassasiyetle enkaz altındaki canları çıkarmaya gayret ettiğini dile getirerek şöyle devam etti:

"İlk andan itibaren devletimizin bütün imkanları bütün afet bölgesine olduğu gibi Adana'ya da sevk edildi. Sayın Cumhurbaşkanı'mız olayın olduğu saatlerden itibaren bütün Türkiye'deki krizi bizzat yönetiyor. İlgili bakanlarımız illere dağıldılar. Her yerde tabii büyük bir afetle, gerçekten büyük bir imtihanla karşı karşıyayız. Adana'da şu ana kadar 60'a yakın can kaybımız, 750 civarında yaralımız var ama enkaz altında vatandaşlarımız olduğunu biliyoruz. Buralarda büyük bir titizlikle uzman ekiplerimiz bu çalışmaları gerçekleştiriyor. Tabii vatandaşlarımız haklı olarak bu enkazların olduğu yerleri terk etmeyebiliyorlar. Fakat her türlü tedbir alınmıştır vatandaşlarımız için. Bu enkazlar boşaltılırken etrafındaki binaları da boşaltıyoruz. Kalmak isteyen vatandaşlarımız için her türlü imkan sağlanmıştır. Oteller, spor salonları, camiler açılmıştır. Yemek ihtiyacı ve diğer ihtiyaçlar konusunda tek tek geziyoruz, yıkılan binalarımızın olduğu yerleri. Herhangi bir şekilde, şu anda bir eksik gözükmüyor ama eksik olduğu anda yerine getirebilecek şekilde kapasitelerimiz hazır."

"BÜTÜN GAYRETİMİZ ENKAZ ALTINDAKİ VATANDAŞLARIMIZIN ÇIKARILMASI İÇİNDİR"

Çelik, uzman ekiplerin çalışmasına müdahale edilmemesi gerektiğinin altını çizerek, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Onlar çeşitli yöntemlerle enkaz altındaki canları tespit etmeye çalışıyorlar. Canlarımızı oradan çıkarmaya çalışıyorlar. Zaman zaman 'Buraya şu araç da girseydi ya da daha çok vinç gelseydi' gibi talepler oluyor. Elimizde her türlü alet edevat ve araç için fazlasıyla imkan ve kapasite var. Eğer ihtiyaç duyulursa bunları sevk edecek şekilde bütün imkanlarımız var ama buradaki uzman ekipler ne derse o şekilde çalışmak gerekiyor. Vatandaşlarımızdan istirhamımız, herhangi bir şekilde kendileri enkaza müdahale etmesinler. Muhakkak uzman ekiplerin yönlendirmesine baksınlar. Hastanelerimizde ve diğer yaralılarımızın tedavisi için bütün imkanlarımız ve altyapımız hazır. Devletimiz güçlüdür. Şu anda bütün duamız, bütün kaygımız, bütün gayretimiz enkaz altındaki vatandaşlarımızın çıkarılması içindir."

Cumhur İttifakı olarak herkesin sahada olduğunu belirten Çelik, "Hem AK Parti Genel Merkezi hem Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, MYK ve MKYK üyeleri, milletvekillerimizi ilgili bölgelere gönderdik. Hepimiz bu çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Cumhur İttifakı'nın teşkilatları sahadadır. Bütün arkadaşlarımız vatandaşlarımızla beraber bu çalışmalara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Hepimiz belli illere dağıldık. Her ilde bakanlarımız var. Cumhur İttifakı'ndan genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve MKYK üyeleri, teşkilatlarımız var. Bu şekilde iller paylaşılmış durumda. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (25)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
25 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN