Önce şiddetli lodos sonra sağanak: İstanbullular o güne dikkat!

Önce şiddetli lodos sonra sağanak: İstanbullular o güne dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15 Kasım Salı hava durumu raporunu yayımladı. Son tahminlere göre sabah ve akşam saatlerinde sis, iki bölgede ise gök gürültülü sağanak etkili olacak. Yağışların yurt genelinde başlayacağı perşembe günü İstanbul'da şiddetli lodos etkili olacak. Ilık havalar ise yerini soğuk hava dalgasına bırakacak. İşte haritalarla 5 günlük hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevreleri ile Rize ve Artvin kıyılarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan ise perşembe gününden itibaren yurt genelinde yağışlı havanın etkili olacağını belirtti. Yağışların Akdeniz üzerinden yurda giriş yapacağını söyleyen Çalışkan, Çarşamba akşamı Adana'da perşembe günü Mersin ve Gaziantep'te yağışların etkili olacağını söyledi.

YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI VAR

Güneydoğu Anadolu'da etkili olacak yağışların daha sonra Malatya, Elazığ ve Erzurum'da da görüleceğini belirten Çalışkan, yüksek yerlerde de kar yağışının olacağını söyledi.

İSTANBUL'DA ÖNCE LODOS SONRA YAĞMUR

İstanbul'da perşembe günü şiddetli bir lodos görüleceğini belirten NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, rüzgarın ardından şiddetli yağmurun etkili olacağını söyledi. Ilık hava dalgasından soğuk hava dalgasına geçileceği için kuvvetli bir yağışın olacağını belirten Çalışkan, yağmurun gün boyu etkili olacağını söyledi.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

İstanbul ile aynı zamanlarda İzmir'de de lodos ve ardından kuvvetli yağmurun etkili olması beklendiğini söyleyen Çalışkan, perşembe ve cuma günleri hava sıcaklığında da düşme olacağını belirtti.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 20°C
Az bulutlu

ANTALYA °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 16°C
Çok bulutlu

ERZURUM °C, 12°C
Az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 19°C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

haritatahmingun1-copy.jpg

haritatahmingun2-copy.jpg

haritatahmingun3-copy.jpg

haritatahmingun4-copy.jpg

haritatahmingun5-copy.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN