'Önümüzde kimse duramaz' diyerek açıkladı: Depremin tek çözümü kentsel dönüşüm

'Önümüzde kimse duramaz' diyerek açıkladı: Depremin tek çözümü kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da afet konutları için düzenlenen programda konuştu. Artık önümüzde kimse duramaz diyen Özhaseki, "Deprem ülkesiyiz. Kaç canımızı toprak altına verdik... Bu işlerin tek bir çözümü var, kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşümden başka çözüm yok" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli, 2 büyük depremin büyük yıkıma uğrattığı Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da başlayacak olan kentsel dönüşüm ülke gündeminin ana konularından biri oldu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI KABUL EDİLDİ

Uzmanlar depreme dirençli kentler çağrısında bulunurken, kentsel dönüşüm yasası Meclis'te kabul edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de depremden en çok etkilenen bölgelerden olan Malatya'da bir programa katıldı.

Akçadağ Eğin Köyü Afet Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Bakan Özhaseki, önemli açıklamalarda bulundu.

'BU İŞLERİN TEK BİR ÇÖZÜMÜ VAR'

Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Deprem ülkesiyiz. Kaç canımızı toprak altına verdik... Bu işlerin tek bir çözümü var, kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşümden başka çözüm yok. Bilen varsa söylesin o fikirlere de açığız. Bir taraftan tüm Anadolu için ve bu bölge için özel bir genel müdürlük kurduk, bir yandan da Marmara Bölgesi için özel bir genel müdürlük kurduk. Kentsel dönüşümün önünde ne kadar engel varsa bunları aşacak şekilde kanun metnini hazırladık.

'ÇOK HIZLI BİR ŞEKİLDE KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRECEĞİZ'

Deprem şurası dedik bütün bilim adamlarını topladık, akademisyenleri, belediyelerimizi çağırdık. Her ne dedilerse not aldık. İstanbul'da a b c partili herkesi çağırıp dinledik bir tarafa not ettik. Bizim Bakanlık olarak bilgi birikimiz var onları da not ettik sonra Meclis'te Cumhur İttifakı'na anlattık. Diğer parti üyelerini de çağırıp anlattık. Bütün bunların neticesinde ortaya bir metin çıktı bunu da kanun haline getirdik. Artık önümüzde kimse duramaz, çok hızlı bir şekilde bu kentsel dönüşüme gireceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN