Orman Genel Müdürlüğü'nden 'bütçe' cevabı: İddia edilen rakam gerçek değil

Orman Genel Müdürlüğü'nden 'bütçe' cevabı: İddia edilen rakam gerçek değil

Orman Genel Müdürlüğü, CHP milletvekili Murat Emir'in bütçe ile ilgili iddialarına cevap verdi: Ormanspor için iddia edilen 40 milyon lira rakamı gerçeği yansıtmamaktadır.

Orman Genel Müdürlüğü, CHP milletvekili Murat Ormanspor kadın ve erkek basketbol takımına 40 milyon TL bütçe ayrıldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak açıklama yaptı.

"İDDİALAR GERÇEKLİKTEN UZAKTIR"

T24'ün aktardığı habere göre, OGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "Spor yatırımlarımız kurumumuzun döner sermaye bütçesinden karşılanmakta olup 2 süper lig takımı ve bölge müdürlüklerimiz kanalıyla Türkiye çapında destek verdiğimiz amatör takımlara ayırdığımız bütçemiz 15 milyon liradır. Dolayısıyla haberde ortaya atılan iddialar gerçeklikten uzaktır" ifadeleri kullanıldı.

"YIL SONUNA KADAR HARCAMA YAPILACAK"

Açıklamada şunları kaydetti:

Orman Genel Müdürlüğü 2021 yılı yatırım programında helikopter alımı projesine gösterilen 1000 lira ‘iz ödenek’ olup muhasebesel bir terimdir. Projenin halen devam eden bir proje olduğunu göstermek amaçlıdır. OGM, 2021 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın mevsiminin başlamasıyla çalıştırılmaya başlanan hava ve kara araçları için toplam 1,5 milyar TL bütçe ayrılmış olup yıl sonuna kadar harcama yapılacaktır."

OGM YAPTIĞI AÇIKLAMAYI SİLDİ

Orman Genel Müdürlüğü, "OGM 2021 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın mevsiminin başlamasıyla çalıştırılmaya başlanan hava ve kara araçları için toplam 1,5 milyar TL bütçe ayrılmış olup yıl sonuna kadar harcama yapılacaktır." açıklamasının yer aldığı tweetini sildi.

Silinen tweette CHP milletvekili Murat Emir'in Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) Ormanspor kadın ve erkek basketbol takımına 40 milyon TL bütçe ayırdığı iddiasına, "Ormanspor için iddia edilen 40 milyon lira rakamı gerçeği yansıtmamaktadır" yanıtını verilmişti.

ogm-son.jpg

Tweette şu ifadeler kullanılmıştı:

"Ormanspor için iddia edilen 40 milyon lira rakamı gerçeği yansıtmamaktadır. Spor yatırımlarımız kurumumuzun döner sermaye bütçesinden karşılanmakta olup 2 süper lig takımı ve bölge müdürlüklerimiz kanalıyla Türkiye çapında destek verdiğimiz amatör takımlara ayırdığımız bütçemiz 15 milyon liradır. Dolayısıyla haberde ortaya atılan iddialar gerçeklikten uzaktır.

Orman Genel Müdürlüğü 2021 yılı yatırım programında helikopter alımı projesine gösterilen 1000 lira ‘iz ödenek’ olup muhasebesel bir terimdir. Projenin halen devam eden bir proje olduğunu göstermek amaçlıdır.

OGM 2021 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın mevsiminin başlamasıyla çalıştırılmaya başlanan hava ve kara araçları için toplam 1,5 milyar TL bütçe ayrılmış olup yıl sonuna kadar harcama yapılacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN