Oruç tutanlara kolaylaştıran tüyolar! Uzmanlar bu besinleri öneriyor, Bu besinleri yiyen acıkmıyor!

Oruç tutanlara kolaylaştıran tüyolar! Uzmanlar bu besinleri öneriyor, Bu besinleri yiyen acıkmıyor!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç ibadetini yerine getirecek vatandaşlar için tüyolar verilmeye başladı. Uzmanlar arafından yapılan açıklama ile oruç döneminde sağlıklı ve doğru beslenmenin önemi çok fazla. Bu duruma dair yapılan açıklamalar ile birlikte merak edilen "Sahurda ne yenir? En çok tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz?" gibi daha birçok soru cevap buluyor. İşte tüm detaylar...

SAHURDA TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

Ramazan ayı ile birlikte gündemde yer alan oruç ibadetine dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. Sadece 2 gün kalan oruç 23 Mart 2023 Perşembe günü itibariyle başlayacak. Mübarek Ramazan ayı ile birlikte oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar "Sahurda ne yenir? Hangi yiyecekler tok tutar? Susatmayan yiyecekler nedir? Sahurda ne yenir?" gibi birçok soruya yanıt verildi.

2023 yılı ile birlikte Ramazan ayında ortalama açlık ve susuzluk süresi 14 saat olarak belirlendi. Uzun süre yaşanacak açlık ile birlikte mide bulantısı, baş dönmesi ve bayılma gibi sağlık sorunları ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Sorunların nedeni ise mineral ve sıvı kaybından dolayı yaşanır.

Gün içerisinde aşırı bir şekilde acıkıyorsanız kuru fasulye, mercimek, bulgur ve nohut gibi yiyecekler tüketerek tokluğunuzu uzun bir süre götürebilirsiniz. Fakat ağır yemeklerden kaçınmanız, hamur işleri tüketmeniz önerilmez.

cow-standing-nex-tto-table-with-a-jar-of-milk-and-a-glass-of-milk.webp

SÜT

Uzmanlar tarafından önerilen ürünlerin başında süt geliyor. Protein ve kalsiyum bakımından oldukça zengin olan süt sahurda tüketilmesi kesinlikle önerilir. Sahurda tüketilmesi gereken besinlerin başında gelen sütü tam yağlı tercih etmeniz durumunda midenizde daha çok kalacaktır ve gün içinde susmanızı engelleyecektir.

telur-rebus-1.jpg

YUMURTA

Kaliteli bir protein kaynağı olan yumurtayı uzman isimler şiddetle öneriyor. Oruç ibadeti esnasında en tok tutan besinler arasında ilk sıraya yerleşiyor. Özellikle yumurtanın haşlanarak yenmesi durumunda tokluk hissiyatını büyük bir ölçüde artıracağı belirtilirken omlet veya menemen ile birlikte de kullanılabileceği ifade ediliyor.

0001111-1j74.webp

YOĞURT

Uzmanlar tarafından sahurda yemeniz gereken bir diğer ürün ise yoğurt olarak belirlendi. Yoğurt, protein ve kalsiyum açısından oldukça zengin olmasıyla birlikte sahurda tüketilmesi gerekir. Sıvı tüketiminizi de artıracak olan yoğurt içerisine meyve veya yulaf da katabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN