ÖSYM'den şok karar! Bütün sınavlar ertelendi! İşte ÖSYM'nin yeni sınav takvimi

ÖSYM'den şok karar! Bütün sınavlar ertelendi! İşte ÖSYM'nin yeni sınav takvimi

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 büyüklüğündeki deprem ÖSYM'nin de gündeminde yer aldı. Türkiye'de yaşanan deprem nedeniyle bazı sınav tarihlerinde değişiklik yapıldı. MSÜ ve TUS sınav başvuru tarihleri açıklandı. İşte ÖSYM tarafından açıklama yeni takvim…

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi 10 ilde yıkıcı hasarlara neden oldu. 7.7'lik depremin ardından okullar da bir hafta tatil edildi. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye ve Adıyaman’da arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yeni kararlarını açıkladı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan deprem ve devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle bazı sınavların başvuru tarihlerinin değiştiği belirtildi. İşte ÖSYM tarafından açıklama yeni takvim…


2023 MSÜ SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 şiddetindeki deprem tüm Türkiye'de etkisini gösterdi. Yaşanan deprem mi artçı sarsıntılar sınavları da sekteye uğrattı. ÖSYM tarafından yapılan son açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“ Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli yaşanan deprem ve devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle aşağıda belirtilen sınavların başvuru tarihleri değişmiştir”

osym-4.jpg
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuru kapsamında 19 Mart 2023 tarihinde yapılacak Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’nın (2023-MSÜ), 26 Mart 2023 tarihine ertelendiği açıklandı. Bununla birlikte Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem) için başvuruların 9 Şubat'a kadar uzatıldığı aktarıldı.


12 Mart 2023 tarihindeki Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2023-YÖKDİL/1) sınavı için de başvuruların 10 Mart'a kadar uzatıldığı söylendi.


BAŞVURULAR AİS’TEN YAPILACAK


Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme sınav başvurularının internet üzerinden yapılacağı belirtildi. Başvuruda bulunacak olan adayların T.C kimlik numaraları ve aday şifreleri ile osym.gov.tr adresinden başvuru yapabileceği aktarıldı.
Başvuru işlemleri oturum seçilmesi ve sınav ücretinin yatırılması olarak iki aşamada gerçekleştirilecek.2023 yılı MSÜ sınav başvuru ücreti ise 130 TL olarak belirlendi.Başvuru yapacak adayların başvuru tarihini kaçırması durumunda geç başvuru tarihleri ise 14 Şubat 2023 olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN