Oy vermek isterken paranızdan olmayın! YSK dolandırıcıları iş başında: Bu yöntemle tuzağa düşürüyorlar!

Oy vermek isterken paranızdan olmayın! YSK dolandırıcıları iş başında: Bu yöntemle tuzağa düşürüyorlar!

2023 yılında gerçekleştirilecek genel seçimler için nefesler tutuldu. Genel seçimleri fırsata çeviren işgüzarlar ise boş durmadı. Seçim bahanesiyle vatandaşlara e-posta gönderen dolandırıcılar kredi kartı bilgilerinizle birlikte tüm bilgilerinizi de ele geçiriyor. Kendilerini YSK olarak gösteren dolandırıcılar seçmen kaydı bahanesi ile vatandaşları kandırıyor.

Son yıllarda artan dolandırıcılık vakaları sık sık gündemde yer alıyor. Gün geçmiyor ki dolandırıcılık vakalarına bir yenisi eklenmesin. 2023 yılında yapılacak olan genel seçimleri gözlerine kestiren dolandırıcılar bu kez de vatandaşları seçmen kayıtları ile dolandırma yolunu seçti. Kendilerini Yüksek Seçim Kurulu olarak gösteren dolandırıcılar vatandaşları seçmen kaydı doğrulama yöntemi ile kandırmaya devam ediyor.

YÜKSEK SEÇİM KURULU OLARAK TANITIYOR

Son yıllarda internette kendisini resmi kurum olarak tanıtan birçok dolandırıcı yer alıyor. Resmi siteleri kendilerine hedef belirleyen dolandırıcılar bu kez de gözüne Yüksek Seçim Kurulunu kestirdi. Sahte internet sitelerinin yanı sıra resmi kurumların adı altında e-posta hesaplarına gönderilen mailler ise oldukça dikkat çekiyor. Dolandırıcılar birçok vatandaşa e-posta yöntemi ile mail gönderirken uzmanlar da yeni dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları tek tek uyardı.

dolandiricilik.jpg

Bu yöntemlerin somut örneği sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılırken kendilerini Yüksek Seçim Kurulu olarak gösteren kişilerin “Seçmen kaydınızı doğrulamanız gerekiyor” başlığı altında bir bağlantı paylaşarak vatandaşların kredi ve banka hesaplarını ele geçirdiği belirtildi.

BANKA BİLGİLERİNİZ ELE GEÇİRİLEBİLİR

Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemleri arasına seçim bahanesi eklendi. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan örnek kapsamında vatandaşların e-posta hesaplarına gönderilen mail ile dolandırıcıların vatandaşların hesaplarını ele geçirdiği belirtildi. E-posta alıcılarının kişisel bilgileri ele geçirme özelliği gündemde yer alırken kredi kartı bilgilerinin de çalınabileceği aktarıldı.

dolanricilara-dikkat.jpg
Bu bağlantıda yer alan farklı bir sayfaya yönlendirme yapılarak hesapların ele geçirildiği belirtilirken bazı kişilerin bu bağlantılarla internet sitesini gömmek yerine kötü amaçlı yazılım ile entegre haline getirebildiği belirtildi. Bu yöntem ile birlikte kullanıcıların mevcut tarayıcıları ile tüm şifreler ve bilgileri karşı tarafa aktarılabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN