Paris’teki scooter yasağının ardından İBB de harekete geçti

Paris’teki scooter yasağının ardından İBB de harekete geçti

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen referandumla yasaklanan elektrikli scooterların ardından İBB de harekete geçti. İBB, İstanbul’da yaya trafiğinin yoğun olduğu 'hassas bölgelerde hız sınırının 12.5 km olarak değiştirileceğini ve kullanıcılara 2 ayda bir eğitim verileceğini açıkladı.

Dünyanın çoğu mega kentinde kullanılan elektrikli scooterların yayaların olduğu kaldırımlardan geçmesi, hız yapması ve ölümlere yol açması sık sık tartışılıyor.

Son olarak Fransa’nın başkenti Paris’te dün düzenlenen referandumunla elektrikli scooter kullanımı yasaklandı. Yasak kararından saatler sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de (İBB) bazı düzenlemeler yapıldığına dair açıklama geldi.

İBB YENİ KARARLARI DUYURDU

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, İstanbullular’ı ilgilendiren elektrikli scooterlarla ilgili, “İBB tarafından 1500 scooter park alanı açılacak. İlçe belediyeleri ile konumları belirlenen bu park alanlarının yapımına operatörler de katkı sağlayacak. Yaya trafiğinin yoğun olduğu kent merkezleri 'hassas bölge' olarak tanımlanıp, bu bölgelerde hız sınırı scooterlar için 12.5 km/s olarak düzenlenecek” şeklinde açıklama yaptı.

Ayrıca kullanıcılara operatörler tarafından 2 ayda bir eğitim verileceğini belirten Gökçe, “Operatörlerin mobil uygulamalarının İstanbul Kart ile entegre olacak” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN