Patatesleri bir yıl taze tutmanın taktiği: Yanına bu meyveyi koyunca asla bozulmuyor!

Patatesleri bir yıl taze tutmanın taktiği: Yanına bu meyveyi koyunca asla bozulmuyor!

Patatesleri muhafaza ederken bilmeniz gerekenler... Bu yöntem sayesinde saklanan patatesler kesinlikle bozulmuyor.

Patatesler, sağlıklı ve lezzetli olarak muhafaza edilebilmesi için bazı kurallara dikkat edilmesi gereken bir sebze türüdür. Doğru saklama yöntemleri ile patatesleri bozulmadan uzun süre boyunca taze kalması mümkündür. İşte patatesleri muhafaza ederken bilmeniz gerekenler ve bozulmasını engelleyen tüyolar..

PATATESLERİ KORUMANIN YÖNTEMİ

1. Patatesleri kuru ve serin bir alanda saklayın: Patateslerin nemli ortamda bulunması hızlı bozulmalarına sebep olabilir. Bu sebeple patatesleri kuru ve serin bir ortamda muhafaza etmek son derece önemlidir. Aynı zamanda ışık almayan bir ortam seçmek de patateslerin tazeliğini korumasına yardımcı olur.

2. Havalandırılmış bir torba içinde muhafaza edin: Patatesleri plastik poşetlerde ya da kapalı kapların içinde muhafaza etmek yerine, havalandırılmış bir torba içerisinde saklamak çok daha uygun olur. Bu sayede patateslerin hızlı bozulmasını önleyebilirsiniz.

3. Patatesleri farklı yiyeceklerden ayrı tutun: Patatesleri sarımsak, soğan gibi diğer sebzeler ve meyvelerden ayrı olacak şekilde saklamak olduköça önemlidir. Bu sayede patateslerin kokularını ve nemini almayarak tazeliğini koruması sağlanabilir.

4. Yeşil renk patatesleri ayırın: Yeşil renk olan patateslerin yenmemesi gerektiği bilinmektedir. Bu sebeple patatesleri muhafaza ederken yeşil renkte olanları ayırarak daha taze ve sağlıklı patatesleri tüketebilirsiniz.

elma.jpg

PATATESİN YANINA ELMA KOYMAK

Patateslerin yanına elma yerleştirdiğiniz, patatesin filizlenmesini önleyebilirsiniz. Elma, etilen gazı salgılayarak çevresinde bulunan diğer meyve ve sebzelerin olgunlaşmasını hızlandırır. Ayrıca patatesin ise filizlenmesini engeller. Bu yöntem sayesinde patatesler çok daha uzun süre taze kalacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN