Peş peşe gelen zamlara tepki: Vergi yükü halkın sırtında

Peş peşe gelen zamlara tepki: Vergi yükü halkın sırtında

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla noter, tapu, pasaport, vize, diploma ve trafik harçları dahil maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların izin harcı ise 20 bin TL oldu. Peş peşe gelen zamlara birçok isim tepki gösterdi.

Türkiye, güne zam yağmuruyla uyandı. Peş peşe gelen zamlara birçok isimden tepki geldi. noter, tapu, pasaport, vize, diploma, trafik harçlarına zam ve KDV oranına yapılan artışlarla temmuz ayında asgari ücret ara düzenlemesi daha cebe girmeden uçtu.

ADETA ZAM YAĞMURU

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla noter, tapu, pasaport, vize, diploma ve trafik harçları dahil maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen telefonların izin harcı ise 20 bin TL oldu. Bedelli askerlik ücreti ise 122 bin 350 TL'ye yükseldi.

EKONOMİSTLER, SİYASİLER VE ÜNLÜLERDEN SERT TEPKİ

Art arda gelen zam haberleri sosyal medyanın da bir numaralı gündemi oldu. Aralarında Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl gibi uzman isimlerin de dahil olduğu binlerce Twitter kullanıcısı, iktidarın 'zam yağmuruna' tepki gösterdi.

'VERGİLERİN DEVAMI GELECEK' DEMİŞTİ

Ekonomist Özgür Demirtaş, "Az önce: Harçlar %50 artırılmış KDV oranları yükseltilmiş: %18 olan oran %20’ye, %8 olan oran %10’a çıkartılmış Tüketici kredilerinde %10 olan BSM Vergisi %15’e çıkarılmış Yurt dışından getirilen cep telefonlarından alınan harç 6 bin TL'den 20 bin TL’ye çıkarılmış…" ifadelerine yer verdi.

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl de "Yurtdışından şahsi kullanım için yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarındaki harç tutarı Cumhurbaşkanı Kararı ile 6.091 liradan 20.000 liraya yükseltilmiştir!" dedi.

'SABAHIN KÖRÜNDE EKONOMİK DARBE'

Ekonomist Veysel Ulusoy da "Hükümet yılbaşında tüm harç, vergi vb ile hizmet bedellerine %112 zam yapmamışmıydı? Yapmıştı. Sabahın köründe yapılan bu ekonomik darbe de ne demek oluyor! KDV artmış, Harçlara zam gelmiş... vs vs... Enag Menag olmuş özetle." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

'VERGİ YÜKÜNÜN HALKIN ÜZERİNE BİNDİRİLMESİ'

Akademisyen Fatih Yaşlı da "Verginin zenginlikten, servetten, kazançtan değil tüketimden alınması, vergi yükünün zenginlerin sırtından alınıp halkın üzerine bindirilmesi demektir, yani servet transferidir ve elbette ki sınıfsaldır" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN