Plakası böyle olanlar 32 bin 170 TL ceza ödeyecek! Polis yurt genelinde sıkı denetim başlattı

Plakası böyle olanlar 32 bin 170 TL ceza ödeyecek! Polis yurt genelinde sıkı denetim başlattı

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni plaka düzenlemesiyle birlikte, APP plakalar yasaklandı. İşte detaylar...

Sahte plaka üretimini engellemek amacıyla, yeni tescil edilen veya plakasını yenileyen kişilere karekodlu plakalar sunulacak. APP plaka kullananlar ise 32 bin 170 TL para cezasına ve 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

APP PLAKA NEDİR?

APP plakalar, merdiven altı üreticiler tarafından üretilen ve sahtecilik amacıyla kullanılan plakalar. Bu plakalar, gerçek plakalarla aynı görünse de, üzerinde herhangi bir güvenlik önlemi bulunmuyor. Bu nedenle, APP plakalar hırsızlık, araç satışlarında sahtecilik gibi yasadışı eylemlerde kullanılıyor.

Yeni plaka düzenlemesiyle birlikte APP plakaların kullanılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu düzenleme, sahte plaka kullanımıyla birlikte, gerçek plaka sahiplerinin de mağduriyet yaşamasının önüne geçecek.

APP PLAKA KULLANMANIN CEZASI NE KADAR?

Eğer APP plaka kullanıyorsanız, derhal bu plakaları çıkartarak, devletin belirlediği standartlara uygun plakaları kullanmaya geçmelisiniz. Çünkü, APP plaka kullanmak suçtur ve cezai yaptırımları var.

HalkTV'de yer alan habere göre, sahte plaka kullanma cezası 32 bin 170 TL olarak belirlendi ve resmi belgede sahtecilik suçundan dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşılaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN