POMEM mülakat sonuçları ne zaman? 27. dönem POMEM polis alımı sonuçları sorgulama

POMEM mülakat sonuçları ne zaman? 27. dönem POMEM polis alımı sonuçları sorgulama

POMEM mülakat sonuçları için gözler Polis Akademisi Başkanlığı'na çevrildi. Geçen yılın sonlarında alınan başvurularda şartları sağlayan adaylar, bu yıl içerisinde düzenlenen ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat aşamalarına tabi tutuldu. İşte, POMEM mülakat sonuçları sorgulama sayfası...

27. dönem polis alımında süreç devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne toplam 8 bin aday olarak alınacak. Adaylar üç aşamadan geçerek POMEM'e seçilecek. Fiziki yeterlilik sınavının ardından temmuz ayında yapılan duyuru ile mülakat yerleri açıklanmıştı.

2021 POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

POMEM mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilecek.

Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacak. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğinde olacak.

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının yüzde 25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının yüzde 25'i ve mülakat sınavı puanının yüzde 50'sinin toplamı olacak.

Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS'den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Diyanet İşleri; midye, kalamar, yengeç, ıstakoz, karides gibi deniz canlıların helal olmadığına dair fetva yayımladı.

POMEM MÜLAKATLARI NASIL YAPILIYOR?

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulur.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir.

Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam 100 tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

POMEM POLİS ALIMI SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN