Prof. Dr. Bektaş'tan çarpıcı açıklama: 'İstanbul'da 7'den büyük deprem' öngörüsü yalan mı?

Prof. Dr. Bektaş'tan çarpıcı açıklama: 'İstanbul'da 7'den büyük deprem' öngörüsü yalan mı?

Prof. Dr. Osman Bektaş beklenen İstanbul depremi için 7’den büyük olacak diyen uzmanlara çağrıda bulundu. Fayda bulunan deprem enerjisine dikkat çeken Bektaş, “7'den büyük depremi ön görenler, fayın uzunluğu ve tarihsel depremler yerine daha geçerli olan fayın ‘deprem enerji bütçesi’ ile ilgili verileri paylaşabilseler daha inandırıcı olacaklardır” dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş art arda yapılan Marmara’da 7’den büyük deprem olacak açıklamalarını eleştirdi. Bektaş, olası İstanbul depremine ilişkin çarpıcı açıklamada bulundu.

‘FAYIN ‘DEPREM ENERJİ BÜTÇESİ’NİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Bektaş yaptığı açıklamayla, “Parson, 2004: Marmara'da 2034 yılına kadar 7'den büyük deprem olma olasılığı yüzde 35-70. Bu görüş Kuzey Marmara Fayının 0-12,5 km derinliğe kadar tam kilitli, deprem enerjisi biriktirdiği varsayımına dayanır. Oysa Uchida, 2019; Becker, 2023, Batı- Orta Marmara'da fayın sürüklenerek, Parson: (creep) önemli miktarda deprem enerjisi harcadığını göstermişlerdir.

Bu bağlamda, 7'den büyük depremi ön görenler, fayın uzunluğu ve tarihsel depremler yerine daha geçerli olan fayın "deprem enerji bütçesi" ile ilgili verileri paylaşabilseler daha inandırıcı olacaklardır” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN