Prof. Dr. Ceyhan'dan aşı karşıtı hekimlere en sert tepki

Prof. Dr. Ceyhan'dan aşı karşıtı hekimlere en sert tepki

Canlarını hiçe sayan sağlıkçıların yuhalandığı aşı karşıtlarının mitingine eleştiriler sürerken bu kamptaki hekimlere tepki gösteren Prof. Dr. Ceyhan “Mitinglere katılanların amacı ilgi çekmek. Hiçbiri halk sağlığı uzmanı değil” dedi.

HAVA ASAL

-Aşı karşıtı hekimlerin bu tutumunun nedenine ilişkin yapılan araştırmalarda ilk sırada ‘ilgi çekmek’ yer alıyor. Böyle bir yalanla ortaya çıkıyor. Çünkü aşının alıcısı çok.

-Hiçbiri halk sağlığı uzmanı değil. Biri beyin uzmanı biri genel cerrah... Bunların hiç biri aşıdan anlamaz.

-İnanan insanlara ‘gözü bozuk biri gidip kulak buruncuya tedavi olur mu?’ diye sormak lazım.

-Pandemide oluşan maddi ve manevi zararların ilk sorumluları aşı olmayan insanlar.

AŞI KARŞITI HEKİMLERİN AMACI İLGİ ÇEKMEK

Bilim insanları ve kamuoyunun tepkisine rağmen gerçekleştirilen aşı karşıtı mitinge ilişkin konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bazı hekimlerin ilgi çekmek amacıyla bunu savunduğunu söyledi. Ceyhan “Aşı olmayanlar, pandemide maddi ve manevi olarak zarar gören insanların ilk sorumlularıdır” ifadelerini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan ile Çocuk ve Ergen Psikoloğu Yeliz Arda, KARAR Gündem’in konuğu oldu.

Ceyhan, çocuklarda maske kullanımı tartışmalarına ilişkin “Çocukların, yetişkinlerin eğer özel bir sağlık sorunu yok ise maske ile uzun süre durmasında bir sıkıntı yok. Amerika’da çocuklar 2 yaşından itibaren, Avrupa Birliği ülkelerinde ise 5 yaşından itibaren okulda zorunlu maske takıyorlar. Bu milyonlarca çocuk demek. Şimdiye kadar herhangi birinde bir sağlık sorunu bir sıkıntı yaşanmadı” dedi.

Aşı karşıtlarının İstanbul’da düzenlediği mitinge de değinen Ceyhan, bazı hekimlerin ilgi çekmek amacıyla bunu savunduğunu vurguladı. Ceyhan, şöyle devam etti: ”Hiçbiri halk sağlığı uzmanı değil. Biri beyin uzmanı, biri genel cerrah. Bunlar aşıdan anlayacak insan değil. Bunlara inanan insanlara sormak lazım, gözlerinden sorunlu olan biri gidip kulak burun boğazcıya tedavi olur mu? Aşı olmayan insanlar, pandemide maddi-manevi olarak zarar gören insanların ilk sorumlularıdır.” Arda ise şunları söyledi: “Çocukların maskeye tepkileri yaş aralığına göre de değişir. 3-6 yaş arası ile daha büyük çocukların tepkisi birbirinden farklı olur. Şimdi kreşe ve ilkokula başlayan çocukların okullar ile ilgili kaygıları olabilir üstüne bir de uzun süre maske takılması çocuklarda farklı kaygıları tetikleyebilir. Evde ailelerin bunu desteklemesi, çocuklarını tekrar tekrar bilgilendirmeleri, maske takmanın hem kendisi hem de karşısındaki insan için önemli olduğu vurgulandı. Çocuklara ne kadar uzun süre takabilirler ise o kadar takmalarının önemi anlatılmalıdır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN