Prof. Dr. Ceyhan’dan 'X Hastalığı' mesajı: Endişelenmeyin devlete hazırlıklı mıyız diye sorun

Prof. Dr. Ceyhan’dan 'X Hastalığı' mesajı: Endişelenmeyin devlete hazırlıklı mıyız diye sorun

Dünya Sağlık Örgütü, ‘Hastalık X’i yeni bir salgın olarak açıklamış ve Kovid-19 salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini söylemişti. X Hastalığı’na ilişin açıklamada bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Siz telaşlanmayın. Siz sadece devlete arada yeni bir pandemiye, depreme, sele hazırlıklı mıyız diye sorun" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Genel Direktörü Ghebreyesus,yeni bir salgın hastalık olan ‘Hastalık X’ konusunda uyarıda bulunmuş ve Kovidd-19 salgınından 20 kat daha ölümcül olabileceğini olabileceğini söylemişti.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "X Hastalığı" ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

'SİZ TELAŞLANMAYIN'

"X Hastalığı" diye bir şey olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Ceyhan şunları yazdı:

Dünya Sağlık Örgütü gelişebileceği öngörülen yeni bir pandemi ile ilgili senaryolar hazırlayıp önlem planları yapılırken hastalığı bilinmeyen, yani “X” olarak tanımlamış. Eskiden bu senaryoları grip üzerinden hazırlardık. Senaryolar hazırlayıp tatbikatlar yapardık.

2002 yılından itibaren Koronavirüs pandemileri görülmeye başlayınca, 2018’den beri bu amaçla X kullanılıyor. Bulaştırıcılık katsayısı olarak da maksimum değer olan 0,25 alınıyor.

Siz telaşlanmayın. Bu aşamada yapılması gereken işler devlet tarafından yürütülebilecek işler. Siz sadece devlete arada yeni bir pandemiye, depreme, sele hazırlıklı mıyız diye sorun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN