Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol kimdir? Prof. Esin hocanın kapısına dana dili bırakıldı

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol kimdir? Prof. Esin hocanın kapısına dana dili bırakıldı

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un ofisi önünde 2 dana diline rastlanıldı. Daha önceleri pek çok kez aşı karşıtlarınca tehditler aldığının altını çizen Şenol olay sonrasında koruma talebi için başvuru yaptı. Detaylar haberimizde…

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un ofisi önünde 2 dana diline rastlandı.

Dananın dilini fotoğraflamasının ardından attığını belirten Şenol, "29 Temmuz 2022 tarihinde akşam üzeri ofisimin bulunduğu binaya girdiğimde, yanda bulunan otopark görevlisi tarafından, “Hocam Avcı adlı bir hastanız size selam söyledi, beyaz bir Clio araba“ notunu iletti. Ardından ofisimdeki sekreterim ve bina görevlisi, benim bulunduğum katın merdivenlerine bırakılmış 2 adet dana dili bulduklarını, fotoğraflayıp sonra attıklarını bildirdi. Binanın altında bulunan kafe görevlileri de bir hastamın bana 2 adet limonata yollattığını, kendi bırakmak istememe nedeni olarak “Esin hoca böyle şeyleri sevmez” dediğini iletti" açıklamasını yaptı.

dana dili

“Cinayete Hazırlık Vurguları”

Bu durumun planlandığını ve cinayete girişim olduğunu açıklayan Şenol:

"İlgili şahsın sosyal medya aracılığıyla da paylaştığı cinayete hazırlık vurguları ve çeşitli tetikçiler eliyle planlandığı izlenimini güçlendiren girişimin, o gün oraya geç bir saatte uğramam nedeniyle bertaraf edilmiş olduğumu anlıyorum.

Bu kan dondurucu planlı cinayet girişimi, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı gibi konuyla ilişkili takipleri olması gereken bakanlık ve mercilerin ben ve birkaç bilim insanına yapılan tüm şiddet dolu tacizlere seyirci kalırken ve yargı suç kabul edip izlemezken olmaktadır"

Bir süreden beri tehditler aldığını ve bu olay sonrasında koruma talebi için başvuru yaptığının altını çizen Şenol, şu ifadelere yer verdi:

"Daha önce defalarca basın paylaştı, bizler anlattık ama seyredildi. Kişi hakkında emniyet birimleri gerekli işlemleri başlatarak harekete geçmiştir. İlişkili bulunduğu tüm grupların araştırılmasını konunun organize olabileceğini bildirdik. Ben koruma talebinde bulundum. Bunun yakın bir fiziksel tehdit olduğunu algıladım. Uzun süredir aşı karşıtı, plandemikçi hesaplardan tehdit alıyor ve suç duyurularında bulunuyorum. Ancak bizim yaptığımız suç duyuruları “ifade özgürlüğü” ya da “adres bulunamadı “ şeklinde karşılık buluyor. Karakola suç duyurusunda bulunmaya gittim. Bina ve otoparktaki kameralar izlenerek ilgili kişinin sosyal medyada Op. Dr. Mustafa Yücel olarak ve sahte doktor olarak bilinen, Büyük Uyanış Derneği üyesi kişi olduğu saptanıldı. Sosyal Medya hesabı emniyet tarafından takibe alındı. Ekte tüyler ürpertici paylaşımları var"

esin davutoğlu şenol

Esin Davutoğlu Şenol Kimdir?

Esin Davutoğlu Şenol 23 Mart 1963'te Ankara'da dünyaya geldi. Liseyi TED Ankara Koleji’nde tamamlamasının ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmayı başardı. Mesleki kariyerine Gazi Üniversitesi Gazi Tıp Fakültesi infeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak adım atan Şenol, 1992 senesinde aynı fakültede ihtisasını tamamlamasının ardından uzman olarak görev almaya başlamıştır. Esin Şenol 1995 senesinde Doçent, 2003 senesinde Profesör ünvanını almıştır. 2009-2013 seneleri arasında anabilim başkanlığı yapmıştır. 1999 senesinde Tufts Üniversitesi, New England Tıp Merkezi, Boston/MA’da ise kemik iliği nakli transplantasyon ünitesinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. G.Ü.T.F ilgili birimlerde kanser hastaları takibinde danışman olarak yer almış olup, bu konudaki araştırma ve eğitimlerini sürdürmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN