Prof. Dr. Naci Görür MEB'e seslendi: Jeoloji ve coğrafya temel dersler olsun

Prof. Dr. Naci Görür MEB'e seslendi: Jeoloji ve coğrafya temel dersler olsun

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Milli Eğitim Bakanlığı'na seslendi. Görür, paylaşımında "Lütfen ortaokul ve liselere jeoloji ve coğrafya derslerini temel dersler olarak yeniden koyunuz. Bunun halkımızın deprem konusunda bilgilenmesine, bilinçlenmesine ve deprem kültürü edinmesine katkısı büyük olacaktır." dedi.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Milli Eğitim Bakanlığı'na seslenerek ortaokul ve liselerde jeoloji ile coğrafya derslerinin temel dersler olarak okutulmasına yönelik öneride bulundu.

Yıllardır 'zorunlu' verilen 'coğrafya' derslerinin 'seçmeli' olarak değiştirilmesinin ardından Görür, dersin temel dersler olarak yeniden koyulması gerektiğini ifade etti.

"Bunun halkımızın deprem konusunda bilgilenmesine, bilinçlenmesine ve deprem kültürü edinmesine katkısı büyük olacaktır" diyen Görür, şu paylaşımı yaptı:

"Sayın Milli Eğitim Bakanımıza bir öneride bulunmak istiyorum: Lütfen ortaokul ve liselere jeoloji ve coğrafya derslerini temel dersler olarak yeniden koyunuz. Bunun halkımızın deprem konusunda bilgilenmesine, bilinçlenmesine ve deprem kültürü edinmesine katkısı büyük olacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN