Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya depremi için korkutan açıklama: Yeni bir fay olabilir

Prof. Dr. Naci Görür'den Malatya depremi için korkutan açıklama: Yeni bir fay olabilir

Dün Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5.6 şiddetindeki depreme ilişkin Prof. Dr. Naci Görür'den bölge için korkutan açıklama geldi. Dünkü depremin, daha önce meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremle bağlantısı olduğunu söyleyen Görür, bunun yeni bir fay olabileceğini dile getirdi.

6 Şubat deprem felaketinin artçıları hali hazırda devam ederken dün saat 12.04'te Malatya Yeşilyurt'ta büyüklüğü 5.6, derinliği 6.96 kilometre olan bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedilirken ekipler 'uzaklaşın' uyarısı bulundu. Depremde 110 kişinin yaralanırken iki kişi hayatını kaybetti.

NACİ GÖRÜR: YENİ BİR FAY OLABİLİR

Son zamanların en çok konuşulan isimlerinden biri olan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

717224image1.jpgProf. Dr. Naci Görür

Prof. Dr. Görür, gerçekleştirdiği paylaşımda, “Yeşilyurt, Malatya'da 5,5 deprem oldu. Deprem Malatya Fayına paralel bir hat üzerinde. Doç. Dr. Cengiz Zabcı ve Prof. Dr. Ziya Çakır ile konuştum, bu fay MTA haritasına çizilmemiş yeni bir fay olabilir. Ama daha önce olmuş 7,6'lık depremin bu bölgeyi yüklemesi sonucu olduğu kesin” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN