Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, Batı Karadeniz ve İstanbul'un Anadolu Yakası için şiddetli yağış uyarısında bulundu. Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bugün (Cumartesi) öğleden sonra başlayacak olan yağışların, akşam saatlerinde daha da kuvvetleneceğini belirtti.
BATI KARADENİZ'DE AŞIRI YAĞIŞ VE SEL RİSKİ
Şen'in uyarılarına göre, Zonguldak, Bartın'ın İnebolu ilçesi ve Düzce illerinde şiddetli yağış bekleniyor. Uzman, 6 saatte 75 kg üzerinde yağış olabileceği riskine dikkat çekerek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
Özellikle Bartın, Amasra ve Bozkurt gibi "sabıkalı derelerden" uzak durulması gerektiği vurgulandı. Öte yandan, akşam saatlerinde Bolu Dağı ve Abant'ta kar yağışı görülebileceği de ifade edildi.
İSTANBUL ANADOLU YAKASI DA ETKİLENECEK
Meteoroloji uzmanı, İstanbul için de yağış uyarısı yaptı. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda da öğleden sonra yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Özellikle Anadolu Yakası'nın kuzey kesimlerinde yaşayanların dikkatli olması gerektiği bildirildi.

