Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'deki depremlerin oluş sıklığını ve büyüklüğünü açıkladı: Depremlerin ortalama yıkım gücü...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'deki depremlerin oluş sıklığını ve büyüklüğünü açıkladı: Depremlerin ortalama yıkım gücü...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'deki depremlerin oluş sıklığı ve büyüklüğü hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı. Ercan'ın verdiği bilgilere göre, Türkiye'de her iki yılda bir yıkıcı bir deprem meydana geliyor. Bununla birlikte son 100 yılda yaşanan depremlerin ortalama büyüklüğünü de 6,5 olarak olarak açıkladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'deki depremlerin oluş sıklığına ve yıkıcılığına dair çarpıcı veriler paylaştı. Ercan'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara göre, Türkiye'de her iki yılda bir yıkıcı bir depremin yaşandığını belirtti. Son 100 yılda meydana gelen depremlerin ortalama yıkım gücünün IX olduğunu ve büyüklüğünün ise 6,5 olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Ercan'ın açıklamalarına göre, bu büyüklükteki depremlerde tasarlanmış yapıların önemli yaralanmalara, eğilmelere ve toprakta sıvılaşmaya neden olabileceği, gelişigüzel yapıların ise büyük yaralanmalara ve kısmi göçmelere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye'nin deprem riski altında olduğunu ve bu riskin bilinçli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Ercan, önlemlerin alınması ve yapılaşmanın deprem güvenliği ilkelerine uygun şekilde yapılması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN