Prof. Övgün Ahmet Ercan'dan 6 il için kritik uyarı! O illeri tek tek saydı: "KAF'ın en çekinceli bölgeleri"

Prof. Övgün Ahmet Ercan'dan 6 il için kritik uyarı! O illeri tek tek saydı: "KAF'ın en çekinceli bölgeleri"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kritik uyarı geldi. Deprem konusundaki bilgilendirmelerine bir yenisini ekleyen Ercan, Kuzey Anadolu Fay (KAF) hattını işaret etti. Büyük fay hattının etkili olan kolunda yer alan illeri tek tek açıkladı. İşte en çekinceli bölgeler...

Deprem ülkesi olan Türkiye'de, yeni uyarılar birbiri ardında geliyor. Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 6 il için kritik uyarılar geldi. KAF'ın en çekinceli bölgesi olarak ilan ederek, il il paylaştı. İşte o iller...

DEPREM TEHLİKESİ

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'nin dört bir yanından sarsıntı haberleri duyuruluyor. Son zamanlarda meydana gelen Balıkesir ve Bursa deprem tehlikesine dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, KAF'a ait kollardan bahsetti. Deprem konusunda sık sık sosyal medyadan uyarılar yapan Ercan, Kuzey Anadolu Fay Hattı'na ait etkin olan kolları paylaştı.

170320230836404776841.webp

FAY HATTININ EN ETKİN OLDUĞU BÖLGELER

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda en çekinceli kolunun Kaynaşlı - Düzce - Akyazı - Adapazarı - Sapanca olduğunun altı çizildi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın açıklamalarına göre, Kuzey Anadolu Fayı'nın en etkin olduğu bölgeler Kuzeyde (Marmara), sonrasında ise Güneyde (Bursa - Manyas) son olarak ise İzmit - Gemlik - Bandırma orta kolu olduğunu paylaştı.

Tarım ovalarının yapılaşmaya açılmasını doğru bulmayan Ercan, bu konuda da uyarıda bulundu. Yapıya açılmaması gerektiğini söyleyerek, "Gerginlik doğudan batıya kaktırmayla birikir. En çekinceli bölüm, tek kollu; Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca’dır." sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN