Prof. Şenol'u tehdit eden vandal, elektronik kelepçeyi kırmıştı: Korkmuyorum ama çok öfkeliyim

Prof. Şenol'u tehdit eden vandal, elektronik kelepçeyi kırmıştı: Korkmuyorum ama çok öfkeliyim

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, kendisini ölümle tehdit eden Mustafa Yücel'in elektronik kelepçesini kırdığını ve takipten çıktığına ilişkin konuştu. Şenol “Korkmuyorum ama çok öfkeliyim” dedi.

Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol kendisini ölümle tehdit eden ve kapısına dana dili bırakan tutuksuz yargılanan Mustafa Yücel’in elektronik kelepçesini kırdığını duyurmuştu.

Şenol “Bugün itibarıyla asayiş izleme birimince, zanlının elektronik kelepçesini kırdığı ve izlemeden düştüğü, yeni kelepçe siparişi verildiği, adli makamlara bilgi verildiği bilgisi verilerek kendi tedbirlerimi sıkılaştırmam gerektiği söylendi. Bekliyorum, bekliyoruz. Neyi beklediklerini bilmiyoruz. Adalet bekliyoruz” demişti.

‘ŞU ANDA GÖZALTI SÜRECİ İŞLETİLMİYOR’

Konuya ilişkin Medyascope’dan Ali Deniz Çakır’a konuşan Şenol, polislerin tedbirleri arttırma çağrısının ardından kendisini güvende hissedip hissetmediğini hakkında ise şunları söyledi:

“Doğrusunu söylemek gerekirse çok öfkeliyim. ‘Korkuyorum’ diyemeyeceğim çünkü kendi tedbirlerim var ama çok öfkeliyim. Sistemin beni koruması gerekirken, sistem suçluyu koruyor. Başka tehditler de alıyorum. Dün mesela biri beni telefonda tehdit etti bu yüzden savcılığa başvuracağım. Sosyal medyada da bana ve birkaç bilim insanına daha düzenli olarak siber zorbalık yapılıyor.”

Zanlı Mustafa Yücel’in Twitter hesabının askıya alınmasına rağmen Instagram’da paylaşımlarına devam ettiğini belirten Şenol, “Twitter hesabı askıya alınmış ama Instagram’dan ismimi anmadan tehdit ve hakaretlere devam ediyor. ‘Yaşlı sarı öküz’ gibi bir benzetme kullanarak bana saldırmaya devam ediyor. Bu kişinin adresi belli. Elektronik kelepçesini kırmasına rağmen şu anda gözaltı süreci işletilmiyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN