Rabia Naz’ın babası 6 yıldır adalet arıyor

Rabia Naz’ın babası 6 yıldır adalet arıyor

Giresun’da 6 yıl önce şüpheli biçimde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan katillerin hak ettiği cezayı almasını istedi. Vatan, “Dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katilleri bizzat biliyor. Gül bizzat katille iki defa cep telefonundan arayarak görüşme yaptı. Hakkında soruşturma devam ettiği halde hâlâ bir işlem yapmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Giresun’un Eynesil ilçesinde 2018’de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan kızının katillerinin hak ettiği cezayı almalarını istedi. Rabi Naz’ın intihar ettiği öne sürülerek soruşturma dosyasının kapatıldığı ve kimsenin yargılanmadığı olaya ilişkin Vatan, “Kızımızın artık bu saatten itibaren ruhu huzura kavuşsun. Onun hakkında türlü iftiralar attılar, her türlü yalanı söylediler. Katilleri korumak için bütün vicdansızlığı yaptılar. Artık gereği yapılmalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise katiller hak ettiği cezayı almalıdır” çağrısında bulundu.

“6 yıldır Rabia Nazımızın adaletinin mücadelesini veriyoruz” diyen acılı baba, dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katilleri bizzat bildiğini iddia etti.

Şaban Vatan, “12 Nisan 2018 akşamüzeri Rabia Nazımızı can çeker haliyle bedenini yolun kenarına, evimizin olduğu yere bırakıp kaçtılar. Katili korudular. Herkesin isteği bir an önce katiller yargılansın, hak ettiği cezayı alsın ve almalıdır. Artık devletin en üst kademesinde olan herkes bu durumun tüm detayını biliyor. O dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katilleri bizzat biliyor. TBMM’de kurulan komisyonda olayın örtbas talimatını veren dönemin eski bakanını korumak için her şeyi yaptılar. Bugün kendisi milletvekili dahi değil hala yargılamıyorlar. Hakkında soruşturma devam ettiği halde hâlâ bir işlem yapmıyorlar” dedi.

Vatan, “Olayı bir trafik kazası, araç çarpmış kaçmış durumu olarak sunmuşlardı. Hastaneye yetiştiğimizde saat 18.21’di ve o andan itibaren Rabia Nazımız yaşıyordu, ayağında ağır yarası vardı. Bulunduğu yerde sürtünme, kan gibi hiçbir iz yoktu. Hastanede sımsıkı elimi sıkmıştı. Sonrasında hastanede müşahede kısmında elimiz birbirimizden ayırdılar ve sonrasında saat 19.00’dan itibaren acı haberini aldık. Saat 23.00 civarı evimizin olduğu yere geldim. Bulunduğu yerde çantası yoktu. O saatten itibaren çantası her yerde arandı. Hatta olay yeri inceleme polisi saat 18.50 ile saat 20.00 arası terasta da inceleme yapmış, video kaydı yapmadan inceleme yapmış kasıtlı olarak. Okul çantasını saat 21.00’den itibaren terasa bırakmışlar ve saat 21.00’de olay yeri inceleme polisi terasa tekrar gelmiş ve saat 22.50’de okul çantası bulunuyor. O günden bu yana biz Rabia Nazımızın katilinin yargılanması için mücadele ediyoruz fakat hepinizin de tanık olduğu gibi katili halen koruyorlar.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN