Manisa Sarıgöl’de Cuma günleri kurulan halk pazarında satılan devasa patatesler görenin ilgisini çekiyor. Tanesi 800-850 gram gelen patateslerin bir tanesi 4 kişilik bir ailenin yemek ihtiyacını karşılayabiliyor.
“OLDUKÇA İRİ VE İLGİNÇ PATATESLER ÇIKIYOR”
Patates satışı yapan pazar esnafından Osman Ayşakar, ürünlerini İzmir Ödemiş’ten getirdiğini belirterek, "Her hafta Sarıgöl pazarına gelerek patates satışı yapıyoruz. Patateslerimizi İzmir Ödemiş’ten getiriyoruz. Bazen içlerinden oldukça iri ve ilginç şekilli patatesler çıkıyor. Bu hafta bazı patatesler 800-850 gram geldi. Patatesin kilosunu ise 25 liradan satıyoruz." dedi.

Pazardan alışveriş yapan vatandaşlardan Ramazan Karahan da iri patateslerin ekonomik olduğuna dikkat çekerek, "Özellikle iri patatesleri tercih ediyorum. Bir tanesiyle dört kişilik bir aile rahatlıkla yemek yapabiliyor. İster sulu yemek ister kızartma olsun, tek patates yetiyor." diye konuştu.
