Rafta 138 TL, kasada 169 TL! Zamlara etiket yetişmiyor: Marketler peş peşe zam yapıyor

Rafta 138 TL, kasada 169 TL! Zamlara etiket yetişmiyor: Marketler peş peşe zam yapıyor

2024 yılının gelmesiyle birlikte zincir marketler de peş peşe zam yapmaya başladı! Zamlara etiketler bile yetişmiyor! Rafta 138 TL olan ürün, kasada 169 TL çıktı...

Samsun'un Kavak ilçesine bağlı Çakallı mevkiinde bulunan Mahmutlu Sapağı'ndaki bir BİM mağazasında, yılın ilk raf-kasa fiyat farkı vakası yaşandı. Müşteriler, kestane alışverişi yaparken etiket fiyatı ile kasadan çıkan fiyat arasında büyük bir farkla karşılaştılar.

31 TL FARKLA KARŞILAŞTILAR

market-1.webp

138 TL olarak etiketlenen kestaneleri kasadan alırken 169 TL ödediklerini fark eden müşteriler, 31 TL'lik raf-kasa farkına itiraz ettiler. Mağaza çalışanlarına durumu soran müşterilere, kestane fiyatındaki farkın etiketi değiştirmeyi unutulan bir hata olduğu belirtildi.

Mağaza çalışanları, vatandaşların etiket fiyatı ile kasadaki fiyatın aynı olması gerektiğini hatırlatmasının ardından, zammın yılbaşıyla birlikte uygulandığını ve etiketlerin henüz yeni fiyatlara göre güncellenmediğini ifade ettiler.

Ancak, yetkililerin açıklamalarına göre, Ticaret Bakanlığı'nın 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77. Maddesi uyarınca raf-kasa fiyat farklarında satıcıya ürün başına 2 bin 172 TL ceza uygulanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN