Rekor oy kaybı! AK Parti'nin kalesinde yapılan ankette çıkan çarpıcı sonuç

Rekor oy kaybı! AK Parti'nin kalesinde yapılan ankette çıkan çarpıcı sonuç

HBS Araştırma Şirketi, 'AK Parti'nin kalesi' olarak nitelendirilen Kayseri'de seçim anketi gerçekleştirdi. Anket sonuçlarına göre; Cumhur İttifakı ciddi bir puan kaybına uğradı.

HBS Araştırma Şirketi, 2023 seçimlerine az bir zaman dilimi kalmışken, 2 bin 100 vatandaş ile Kayseri'de yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Anket sonucuna; göre AK Parti'nin Kayseri'de oy oranı yüzde 33,6 olarak kaydedildi. AK Parti, 2018 seçimlerinde Kayseri'de yüzde 50,6 oy almıştı.

İKİNCİ PARTİ İYİ PARTİ

Yapılan anketin sonuçlarına göre; Kayseri'de ikinci olan parti de İYİ Parti oldu. Ankete göre İYİ Parti'nin Kayseri'deki oy oranı yüzde 23,6. 2018 seçimlerinde İYİ Parti, Kayseri'de yüzde 11 oy almıştı.

CHP'nin oy oranı da anket sonuçlarına göre yüzde 12,4 şeklinde kaydedildi. CHP, 2018 seçimlerinde Kayseri'de yüzde 12,4 oy almıştı.

Yapılan ankette MHP'nin oy oranı; yüzde 10,1 olarak gerçekleşti. MHP, 2018 seçimlerinde Kayseri'de yüzde 21,5 oy almıştı.

HDP'nin şehirdeki oy oranı yüzde 1,9 olarak kaydedildi. HDP, 2018 seçimlerinde Kayseri'de yüzde 2,4 oy görmüştü.

DİĞER PARTİLER

Anket sonuçlarına göre; 'diğer' partilere oy vereceklerini açıklayan kişilerin oranı yüzde 5,6 olarak kaydedildi. HBS'nin araştırmasına göre; 'kararsız' seçmenin oranı da yüzde 12,3. Araştırma şirketinin gerçekleştirmiş olduğu ankete göre Millet İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 36,5. 2018 seçimlerinde Millet İttifakı, Kayseri'de yüzde 25,1 oy almıştı.

Araştırmaya göre MHP ve AK Parti'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 43,7 olarak ölçüldü. 2018 seçimlerinde Cumhur İttifakı kentte yüzde 72,1 oy aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN