Resmen buz keseceğiz! Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sivas... Meteoroloji 28 il için hayati uyarı yaptı!

Resmen buz keseceğiz! Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sivas... Meteoroloji 28 il için hayati uyarı yaptı!

Kış mevsiminin ortalarında olmamıza rağmen henüz beklenen kar ve yağmurlar görülmemişti. Havalar son zamanlarda yavaş yavaş soğumaya başlarken meteorolojik kaynaklardan önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji tam 28 il için hayati uyarıları yaptı. İşte detaylar…

Tüm ülke genelinde soğuk ve yağışlı havaların etkili olması beklenirken ülkenin bazı bölgelerine kar yağdı bazı bölgelerinde ise hala güneşli havalar seyrini sürdürüyor. Öte yandan meteorolojik kaynaklardan gelen bilgiler dikkate alınırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri paylaştı. Bu kapsamda ülke genelinde bulutlu bir hava hakim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda yağacak gelen bildirildi.

1-009.jpg

BU BÖLGELERE YAĞIŞ GELİYOR

Havaların artık yavaş yavaş soğuduğu bugünlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yağış uyarısı geldi. Ege Gündem’de yer alan habere göre şu bölgelerde yağış meydana gelecek:

Orta Karadeniz kıyıları

Doğu Karadeniz

Doğu Anadolu

Güneydoğu Anadolu'nun doğusu

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova

Karaman, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Adıyaman çevreleri

Balıkesir'in kuzeyi

Söz konusu bu bölgelerin kıyı kesimleri ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak yağmur beklentisi var. Ülke diğer yerlerinde ise karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ve Siirt’in yükseklerinde yer yer yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

2-001.jpg

ÇIĞ TEHLİKESİ İÇİN UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara göre ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus beklentisi var. Öte yandan Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi söz konusu. Dolayısıyla bölge vatandaşlarının dikkatli olması gerekiyor.

Ülke genelinde sıcaklıklar iç kesimlerde ve Doğu Karadeniz’de hissedilir derecede azalacak. Öyle ki 8 ila 10 derece bir düşüş yaşanabilir. Ülkenin diğer bölgelerinde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

3.jpg

MARMARA VE KUZEY EGE’DE KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgar, genellikle kuzey yönünden hafif ve ara sıra orta kuvvette kendini gösterecek. Öte yandan Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Öte yandan rüzgarın hızı saatte 40 ila 70 km arasında değişecek.

4.jpg

O BÖLGELERDE ULAŞIMDA AKSAMA OLABİLİR

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu’nun doğusunda ve Siirt’in yüksek yerlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor. Bu durum bölge ulaşımında aksamalara neden olabilir. Vatandaşların buzlanma, don, çığ gibi tehlikeler karşısında önlem alması gerekiyor.

Ayrıca, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarın yaşanması beklendiğinden olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN