TBB toplantısında 'Silivri' gerginliği: İmamoğlu'nun mesajı okundu başkanlar birbirine girdi

TBB toplantısında 'Silivri' gerginliği: İmamoğlu'nun mesajı okundu başkanlar birbirine girdi

Ankara'da düzenlenen TBB Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na kavga damga vurdu. Tutuklu bulunan ve görevini geçici olarak devreden İBB Başkanı İmamoğlu'nun Silivri'den gönderdiği mesajın salonda okunmak istenmesi üzerine AK Partili ve CHP'li belediye başkanları arasında arbede çıktı. Kürsüden yapılan "Lütfen yerlerinize geçin" çağrıları tansiyonu düşürmeye yetmedi.

Başkent Ankara, yerel yönetimlerin en üst düzey temsilcilerini bir araya getiren Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısında eşine az rastlanır bir gerginliğe sahne oldu. 23 Mart 2025 tarihinde tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevini geçici olarak Zeydan Karalar'a devreden Ekrem İmamoğlu'nun toplantıya gönderdiği mesaj, salonu bir anda savaş alanına çevirdi.

MESAJ OKUNURKEN AK PARTİLİ BAŞKANLAR AYAKLANDI

Toplantının ilerleyen dakikalarında, kürsüden Ekrem İmamoğlu'nun cezaevinden meclis üyelerine ve belediye başkanlarına hitaben yazdığı mesajın okunacağı anons edildi. Bu anonsun hemen ardından salondaki AK Partili belediye başkanları duruma sert tepki gösterdi.

Mesajın okunmasını protesto eden AK Partili başkanların ayaklanarak kürsüye doğru yürümesi üzerine, CHP'li belediye başkanları da onlara karşılık verdi. Sözlü atışmalarla başlayan gerginlik saniyeler içinde fiziksel temasa ve arbedeye dönüştü.

KAMERALARA YANSIYAN KAOS

Olay anına ait görüntülerde, yüzlerce kişinin bulunduğu büyük konferans salonunda takım elbiseli başkanların birbirinin üzerine yürüdüğü, itiş kakış yaşandığı ve kameraların o anları kaydetmek için birbiriyle yarıştığı görülüyor.

Gerginliğin tırmanması üzerine sahnede bulunan divan üyeleri ve yetkililer mikrofonu alarak kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Videoda defalarca yankılanan "Sevgili meclis üyesi arkadaşlarımız lütfen... Lütfen yerlerinize geçiniz... Değerli meclis üyesi arkadaşlarımız lütfen!" şeklindeki çaresiz anonslara rağmen, öfkeli grubun uzun süre sakinleşmediği ve arbedenin salonun farklı noktalarına yayıldığı kameralara yansıdı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN