Resmi Gazete'de yayımlandı: OHAL bölgesinde işten çıkarma yasağı

Resmi Gazete'de yayımlandı: OHAL bölgesinde işten çıkarma yasağı

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 10 ilde 3 ay süreyle ilan edilen 'OHAL' kapsamında çalışma ve sosyal güvenlik alanına ilişkin alınan tedbirlere dair kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameye göre 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen OHAL kapsamında bulunan kentlerdeki işverenler, işyerlerinin ağır ya da orta hasarlı olduğunu belgelemesi durumunda, 'uygunluk tespiti' beklenmeksizin kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecek.

İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI

Kararnameyle OHAL bölgelerinde, pandemi döneminde olduğu gibi İş Kanunu'ndaki 'Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymamak', 'işyerinin kapanması' gibi sebepler dışında işten çıkarma yasaklandı.

İŞSİZ KALANLAR İÇİN SİGORTA KARARI

Kısa çalışma veya işsizlik ödeneğinden yararlanmayan ve işsiz kalanlar için de OHAL süresini aşmamak kaydıyla İşsizlik Sigortası Fonu'ndan günlük 133,44 TL destek ödemesi yapılacak ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sayılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN