Reuters: Şimşek, Kalın ve Fidan Kabine'ye giriyor

Reuters: Şimşek, Kalın ve Fidan Kabine'ye giriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesi merakla beklenirken, Reuters'a konuşan üst düzey yetkililer, Mehmet Şimşek, İbrahim Kalın ve Hakan Fidan'a yer vermesinin neredeyse kesin olduğunu belirterek, nihai kararın Erdoğan tarafından verileceğinin altını çizdi.

Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından siyasette ana gündem yeni Kabine'nin üyeleri oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü açıklayacağı Kabine'ye girecek isimlere ilişkin merak sürüyor.

Reuters haber ajansının Orhan Coşkun imzalı özel haberine göre, bu isimlerden "neredeyse kesin" olan üçü ise eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan.

ERDOĞAN FİKİR DEĞİŞTİREBİLİR

Cumhurbaşkanlığı ve Şimşek, konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmazken Reuters'a konuşan yetkililer nihai kararların henüz verilmediğini ve Erdoğan'ın fikrini değiştirebileceğini de ekledi.

Yetkililere göre Erdoğan, Şimşek'i Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atamayı düşünüyor, ancak Şimşek doğrudan ekonomi politikasından sorumlu bir rolü tercih ederek Hazine ve Maliye Bakanı olabilir.

'OLDUKÇA İYİ BİR GÖRÜŞMEYDİ'

Erdoğan ile Şimşek arasındaki son görüşmeyle ilgili bilgi sahibi üst düzey bir yetkili, görüşmenin 2,5 saat sürdüğünü aktardı ve "Oldukça iyi bir görüşme oldu. Sadece birkaç nokta üzerinde çalışılıyor. Onlar da kısa sürede tamamlanacak" dedi.

Aynı yetkili, Şimşek'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması halinde eski Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenebileceğini söyledi. Yetkili, eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın da ekonomiyle ilgili bir bakanlığın başına getirilmesinin beklendiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN