Rize, Trabzon, Erzurum, Kars, Ardahan o ilimize akın ediyor! Kafile kafile gidiyorlar nedeni ise...

Rize, Trabzon, Erzurum, Kars, Ardahan o ilimize akın ediyor! Kafile kafile gidiyorlar nedeni ise...

Son zamanların en dikkat çeken olayı paylaşıldı. Rize, Trabzon, Erzurum, Kars ve Ardahan ilimize akın akın giderken, vatandaşlar da harekete geçti. Yaşanan olayın ardından binlerce kişi bu illere yöneldi. Halkın o bölgelerde yoğunlaşmasının nedeni ise şaşırttı. İşte tüm detaylar...

Son zamanların en ilginç olayı yaşandı. Milyonların dikkatini çeken olay sonrasında belirtilen bölgelere vatandaşlar akın akın gidiyor. Türkiye'nin dikkatini çeken olay ile birlikte detaylar paylaşıldı.

Rize, Trabzon, Erzurum, Kars ve Ardahan gibi illerde son günlerde ilginç bir olay yaşanıyor. Binlerce kişi bu illerden Artvin'e doğru hareket ediyorlar ve bu ilginç yolculuğun nedeni ise oldukça ilginç bir sebeple ortaya çıkıyor.

Artvin ilinin sınırlarında bulunan bir baraj gölünde meydana gelen beklenmedik bir olay, bölge halkını harekete geçirdi. Bir Türk somonu üretimi yapan firma tarafından kullanılan balık kafeslerinden birinde yırtılma meydana geldi ve binlerce Türk somonu serbest kaldı. Bu olayın ardından, balık avına ilgi duyan insanlar oltalarını alarak baraj gölüne akın etmeye başladılar.

salmon.jpg

BU KADAR SOMON ALASKA'DA BİLE YOK

Borçka Barajı üzerinde Türk somonlarının yetiştirildiği bu kafeslerin yırtılması sonucunda, binlerce somon balığı serbest bırakıldı ve bu durum bölge halkını heyecanlandırdı. Sadece Artvin ve ilçeleri değil, aynı zamanda Rize, Trabzon, Erzurum ve Ardahan gibi çevre illerden gelen balıkçılar da bu fırsatı değerlendirmek için baraj gölüne akın ettiler. Kilolarca somon balığı yakalayan insanlar, bu balıkları evlerine götürdüler.

Sabahın erken saatlerinde baraj gölünde balık avına çıkan vatandaşlar, bu beklenmedik fırsat sayesinde yurt dışına ihraç edilen Türk somonunun tadına bakma şansına eriştiklerini ifade ettiler.

50-508579-m.jpg

YILANLAR DA BÖLGEDE CİRİT ATIYOR

Ancak, bu olayın sadece insanlar için bir fırsat olmadığını belirtmek gerekiyor. Baraj gölü çevresinde yaşayan yılanlar da kaçan somon balıklarını avlamak için harekete geçtiler. Bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, yılanın suda yakaladığı balığı yediği görüldü.

Borçka Barajı gölü, 2009 yılında su ürünleri yetiştiricilerine açıldıktan sonra Türk somonu üretimine büyük katkı sağladı. Bu somonlar, başta Rusya ve Japonya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Ancak zaman zaman kafeslerde yaşanan sorunlar nedeniyle yırtılmalar meydana geliyor ve somonlar baraj gölüne yayılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN